התלבטות: לחכות או להמתין?
lee
פרידה מבן זוג
⌄
היי אני בת 24 גרה בחול כבר שנתיים, הגעתי למטרת טיול ואז פגשתי את הבן זוג שלי אחרי חודש שהייתי פה שבעצם בגללו אני עדיין כאן,כבר מההתחלה עברתי לגור איתו והתחילה מערכת יחסים שנמשכת כבר שנתיים.יש לו פה עסק ועד עכשיו הוא לא ראה את עצמו חוזר לארץ .אני לא מוצאת את עצמי פה בעבודות החלטתי שאני חוזרת לארץ להתחיל את החיים שלי.. כל פעם שזה עלה על הפרק הוא שיכנע אותי להישאר פה איתו ולא נתן לי ללכת ממש קברתי את החיים שלי במשך שנתיים בגלל שאני אוהבת אותו ולא עשיתי כלום כל היום אני בבית או מחפשת מה לעשות ומחכה לו שיחזור מהעבודה. לפני כמה ימים הוא קיבל הצעה לעסק בארץ משהו שהוא חיכה לו הרבה זמן והתחלנו לדבר על לחזור ביחד,אבל זה נגרר יותר מדיי ואין לו תאריך אז החלחטתי שזהו אני חוזרת לארץ וששום דבר לא יעצור אותי! שדיברתי איתו על זה פתאום הוא הפתיע אותי עם תשובה שהוא מסכים איתי ושאני אחזור לארץ והוא יצטרף אליי בחודשים הקרובים.. פתאום קפאתי לא ידעתי אם זה באמת מה שאני רוצה ומצד שני אני לא יכולה להיות פה יותר! אני לא יודעת מה לעשות אני מפחדת מצד אחד לאבד אותו, מצד שני החוסר וודאות הזאת אין לי את הביטחון הזה שנחזיק מעמד שכל אחד יהיה במקום אחר למרות שהוא לא מפסיק להגיד לי שהוא אוהב אותי ושהוא יחכה רק לי ושאני יכולה להיות רגועה..
ד"ר אורן חסון
לשמור על מה שיש?
⌄
לי יקרה,
מה שאת אומרת, כך נדמה לי, שאת שוקלת מחדש את האפשרויות, שהן לחזור עכשיו ולהמתין לו כאן, או להישאר שם, למרות המחיר של השהיה שם שאת לא אוהבת, אבל להבטיח טוב יותר את הזוגיות שלך. יש משהו בשיקולים שלך, כי אלה הם דברים שיכולים לקרות. ואם הוא אכן מתכוון להגיע לארץ, אולי כדאי באמת להמתין איתו שם עד שיבוא. אבל מצד שני, קחי בחשבון שאת רוצה להיות בטוחה שזה יקרה, כי את לא רוצה להישאר שם לנצח. וודאות – אין. בשום מצב. כמו שאת מבינה – גם לאחר נישואים אין ודאות. אז לכי על מה שאת חושבת שנכון יותר. את יודעת טוב יותר מכולם מה הסיכויים, מה היתרונות שלו, ומה הסיכונים.