התלבטות: טיפול רפואי וזוגיות

תאריך פנייה: 21.03.2021 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מתלבטת
איך הזמן טס כשנהנים...
21.03.2021 • 17:04

היי ד"ר חסון :)כתבתי לך לפני כחודשיים וייעצת לי בהתלבטות לגבי משיכה לרופא שטיפל בי (https://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3910447).אז עבר זמן מאז ההודעה הקודמת, ורציתי לספר לך שהחלטתי להקשיב לעצתך לא לסבך את הסיטואציה ופשוט לרדת מהסיפור.היחסים הרפואיים שלי עם הד"ר הגיעו השבוע לסיומם, לאחר פחות מחודשיים וכ-4 מפגשים סה"כ,והחלטתי שעדיף להניח לזה, עם כל הצער שבדבר (הודיתי לו על הכל, הייתי מנומסת וקורקטית, וזהו).אמנם לכאורה הייתי יכולה למצוא סימנים נוספים לכך שאני מוצאת חן בעיניו כאישה ולא רק כמטופלת, אבל חשבתי על זה לא מעט, והגעתי למסקנה שרוב הסיכויים הם שהוא נחמד אלי פשוט כי הוא אדם נחמד ורופא טוב ורגיש, ולא בגלל שהוא מעוניין בי - הסיכויים לכך כל כך קלושים שלא ראיתי טעם סתם להביך את עצמי ואותו...הוא גבר כל כך מוצלח ואטרקטיבי, ואני בסה"כ בחורה נחמדה, אבל לגמרי לא "בליגה שלו", אם היינו נפגשים בכל סיטואציה אחרת הוא בכלל לא היה מבחין בקיומי.והרגשתי שהנסיון שלי לקרוא את הסיטואציה באופן שיחמיא לי הוא פשוט נאיבי וילדותי, ופרשנות שגויה לחלוטין של הסיטואציה.אז שוב תודה על הייעוץ והתמיכה שלך, עזרת לי מאוד! :)

ד"ר אורן חסון
תודה על המשוב!
22.03.2021 • 11:50

מתלבטת יקרה,
תודה על המשוב, ועל ההחלטה לשתף אותי במה שקרה. מאד מעריך את זה.אז כן, הפכת בהחלטה שלך את העולם ליותר פשוט וטבעי, ואת הקשר שהיה לך עם הרופא לחוויה טובה, בתוך עולם הטיפול הרפואי שהוא בדרך כלל מדכא, אפור, ועם חרדות. – שבעצם, לא פעם דווקא העולם הזה הוא שמעצים כל נקודת אור שקיימת בתוכו, כמו הרופא שלך, ולפעמים באופן שעלול להטעות.מצד אחד, חסכת לעצמך סיכון של כאב לב, מצד שני, גם ויתרת על סיכוי, ואם את מעריכה א. שהסיכוי קטן, ו-ב. שזו לא הזירה המתאימה לחפש בן זוג, אז כנראה שנהגת נכון. ככה זה תמיד בהימורים – צריך לדעת גם מתי להמר ומתי לא. ומה שמטעה הוא שתמיד (טוב, כמעט תמיד), גם כאשר לא נכון להמר, עדיין יש סיכוי, ואפילו קלוש, שהיית אולי אולי מצליחה בכל זאת.אני קצת מתקשה עם ההגדרה שלך של הליגות, כי יש כל כך הרבה מימדים להיות אדם ראוי וטוב, אבל אני יכול להבין שבחברה יש מימדים של "מצליחנות", על פי התפיסה הנורמטיבית, שהם נחשבים יותר, ואנשים שואפים אליהם יותר. דוגמא בנאלית: כולם רוצים להיות הורים טובים, אבל זה נחשב פחות בקנה המידה של המצליחנות מאשר, נגיד, להיות מפורסם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מתלבטת
הימורים ומציאות
25.03.2021 • 08:25

היי ד"ר,

אתה שוב מעלה טיעונים חכמים, רגישים ונכונים כל כך, לכאן ולכאן.
הסיטואציה בה הכרנו, הרפואית, באמת הייתה מורכבת עבורי, והבחירה להניח לה להישאר מקצועית נטו, מבלי לגלוש לפסים אישיים, היא באמת דרכי להימנע מסיבוכים,
וגם, כנראה, להימנע מכאב לב.

עבר זמן רב מאז שהתאהבתי בגבר, מאז שפגשתי גבר שמשך ועניין אותי כפי שהוא גרם לי להרגיש, מאז שבכלל הרגשתי משהו אפילו קרוב לסקרנות כלפי גבר...
אבל העובדה שזה היה מלווה בכל כך הרבה סימני שאלה מכיווני (מה הסיכוי שזה הדדי? האם זה בר מימוש? האם הוא יקח סיכון למען קשר איתי? האם נסיבות ההיכרות יעיבו על ההמשך? וכיו"ב), גרמה לי לחשוש אפילו יותר מהרגיל.

וגם בנסיבות רגילות אני לא נוהגת להתחיל עם גברים.
אני די נבוכה בסיטואציות כאלה, מרגישה מראש שאין לי סיכוי, וחסרת בטחון, אז איתו זה התעצם אף יותר.

מה שמביא אותי לנקודה האחרונה שהעלית לגבי נושא ה"ליגות".
אתה כמובן צודק, אנשים "נבחנים" בהרבה מדדים, ואין דרך באמת לכמת ולתת ציונים.
אני גם לא אוהבת את השטחיות שהפכה לנורמה בעולמנו, שבה יופי או כסף או פרסום "נחשבים" יותר משכל או טוב לב או כשרון.
אבל זה לא ישנה את המציאות, והמציאות היא שאנשים מסויימים, שנתפסים כיותר אטרקטיביים (ואני מתייחסת כאן בעיקר לסוגיית המראה החיצוני, אבל לא רק), יימשכו לאנשים דומים להם ולא פחות מזה.

הוא לא רק רופא מוכשר ומצליח, הוא גם אדם מאוד חכם, רהוט, נחמד ומקסים, וכאילו זה לא מספיק, הוא גם נראה כמו דוגמן...
ואני? אני גם חכמה ורהוטה ומצחיקה ונחמדה, אבל אני לא יפהפיה במיוחד. אני בחורה נאה ולא יותר.
וגברים שנראים 9-10 לא יוצאים עם נשים שנראות 6-7. להיפך אולי כן - כלומר נשים יפהפיות בהחלט יוצאות עם גברים פחות יפים, אבל זה לא עובד ככה אצל גברים, ואני מודעת לזה היטב.

לכן הגעתי למסקנה שהנחמדות שלו אלי היא מקצועית נטו. השיחות והמבטים והצחוקים ושיחות הטלפון - אני נתתי להם יותר משמעות ממה שהייתה באמת, כי רציתי וקיוויתי שתהיה משמעות.
הסבירות שהוא נמשך אלי קלושה עד אפסית, ולא בא לי להביך את עצמי בנסיון פאתטי לחזר אחריו, אני בטוחה שיש לו מספיק מזה מכל הנשים שמריירות עליו בבית החולים, וגם סביר להניח שיש לו חברה (בטח יפהפיה), גברים כמוהו לא מסתובבים פנויים לאורך זמן.

לחלום ולפנטז זה נחמד, אבל בסוף צריך להיות ריאליים ולהכיר במציאות...
מבאסת אותי מאוד המחשבה שלא אראה אותו יותר, אבל אני אתגבר, אני כבר ילדה גדולה, עברתי דברים קשים מזה בחיים :)

העיקר הבריאות! :)

שוב תודה לך, על המילים החכמות והאכפתיות, אתה נהדר!
שיהיה חג שמח!

ד"ר אורן חסון
חג שמח!
26.03.2021 • 17:02

מתלבטת יקרה,
את כותבת בהרבה תובנה וחוכמה. יש כל כך הרבה לא ידוע, ולכן לא בטוח מה היה קורה אם. את אפילו לא יודעת אם כל הנשים שמריירות עליו מריירות לשוא, כי אולי בכלל הוא עדיין בארון. או כבר לא. וגם זה לא לגמרי בלתי סביר. רק רוצה לומר שהמון בלתי ידוע, כאשר המון בלתי ידוע... :)חג שמח!

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083