התלבטות: השתתפות בחתונה של הגרוש
א-ע
השתתפות בחתונה
⌄
ד"ר חן נרדי, מבקשת מאוד את דעתך.התגרשנו. יש לנו 2 ילדים בני 7.5 ו-9. כעת ביתו מנישואיו הראשונים מתחתנת. וילדינו רוצים להיות שושבינים. והוא-האבא מבקש ממני לבוא לחתונה. אין לי קשר עם ביתו וגם לילדיי אין קשר קרוב. מתראים במפגשים משפחתיים. אבל הם מאוד מתלהבים ומתרגשים. הזמנתו היא בכך שהוא לא יתפנה לילדים בחתונה והם עדיין קטנים ואין מי שיהיה איתם (גם הקשר עם המשפחה שלו לא כ"כ קרוב) כך שגם הם סביר שלא ישגיחו עליהם. אני נמצאת בדילמה גדולה. לא נוח לי כלל לבוא, להיות בשמחתו עם גרושתו ומשפחתו. בתור מה? אמא של הילדים שלו זהו. אני אאוטסיידר. לא טוב לי עם זה. נוצרה מריבה. והילדים שלי לא מבינים למה אני לא רוצה לבוא. לא יודעת מה ואיך להסביר להם. הם יצטרכו לצאת מוקדם מהבית והוא לא יכול לארגן אותם (הבן הוא הקטן והבת הגדולה) ואיך יחזיקו מעמד עד שעה מאוחרת?לגבי הקשר שלי איתו: לאחר הגירושין (שהוא יזם) כשנה וחצי אחרי, ביקש ממני לחזור אליו וחיזר במשך כשנה. בסוף נעתרתי. חזרנו. לא צלח יפה. ושוב אמר אנו לא מתאימים. והלך. יש בי כעס כלפיו.מבקשת את דעתך מה לעשות. ואיך לנהוג. המון תודה רבה
ד"ר אורן חסון
אי נחת מול צער
⌄
א-ע יקרה,
אני לא ד"ר חן נרדי, אבל אנסה לענות לשאלה הלא פשוטה הזו. אין ספק שלכולם, פרט לך, מאד מתאים להיות בחתונה הזו - לאבי הילדים, גרושך, כי הוא רוצה שישמחו גם בשמחתו. לאחותם, שתשמח שהם שם, ובודאי לילדים שלך, כפי שאת רואה, שמאד רוצים להיות שם. אלא שאת תרגישי שם מאד מחוץ למשחק, טעונה כלפיו, וגרושתו הראשונה לא כל כך מעניינת אותך.אני לא יודע מה יחסייך עם בני משפחתו האחרים (הורים, אחים/אחיות) אם יש כאלה. אם הם טובים, אולי זה יעזור לך. ואולי - אולי הסבא והסבתא שלהם (הוריו של הגרוש שלך), בשילוב הדודים של הילדים (אחים ואחיות של גרושך) ובשילוב שלו עצמו (שייקח על עצמו לפחות חלק מהאחריות עליהם), יכולים לטפל בהם שם בלעדייך. בני משפחתו (כאמור, אם יש כאלה רלוונטיים), יכולים אולי להיות מי שיעזור לשניכם לפתור את הבעיה.ואם אין כאלה, תצטרכי לבדוק עם עצמך מה חשוב לך יותר, אי הנחת שלך, או צערם של ילדייך. נדמה לי ששם הדברים עומדים, בסופו של דבר.