התלבטות זוגית: מה עושים?

תאריך פנייה: 05.09.2013 מס׳ הודעות: 7
חיפוש נושא
אילנית
רוצה שינוי
05.09.2013 • 16:47

שנה טובה לך! כתבתי לך בעבר.המלצתה על טיפול שיעזור לי להחליט לגבי הקשר.עשיתי זאת אבל כל פעם חוזרת לבילבול. אני כבר יותר משנה וחצי בקשר עם גבר גרוש.אני בת 51 הוא בן63.החלתתי להמשיך את הקשר ולהשקיע יותר בדברים שעושים לי טוב. חשבתי להכיר עוד מישהו ולבחור או להפרד.אבל לא הלכתי רחוק בדרך לחפש.כבר כמה חודשים הוא עובד בדרום .אני גרה בצפון.לא נפגשים בשבתות. זה מפריע לי הרבה.הוא רוצה להמשיך.שבוע שעבר הייתה אזכרה של אמא.בא במיוחד.יש לנו אהבה.אבל חסר לי יציבות .בחג אנחנו לא יחד.בא כמה ימים לפני עם מתנה בשבילי.סיפר כי השותף שלו יצא מהארץ עם הכספים של חברי.אמר שהוא נאיבי.וזה קורה לו הרבה.מסכימה .בחג לא צלצל אפילו.בגלל הסיפור אולי. קשה לי מאוד להיות הרבה לבד עם הרגשות ומחשבות.....אני רוצה שנה של ביחד יותר. אדם נאיבי שכל פעם חייבים לו מתאים לזוגיות שאני מבקשת?אני יודעת לדרוש את שלי. מה אתה אוומר?

ד"ר אורן חסון
כאשר קשה להחליט
07.09.2013 • 22:01

אילנית יקרה,
פנית אלי כבר כמה פעמים כאן, והלכת לטיפול, ובכל זאת נשארת באותו מקום. המסקנה היא כפולה - א. קשה לי להאמין שעוד התכתבות בינינו תוביל אותך למקום אחר. מה עוד לא נתת לי את הלינקים להתכתבויות הקודמות, כך שאני לא זוכר מה באמת נאמר. ב. העובדה שהיית בטיפול (ולא אמרת איזה וכמה זמן) ובכל זאת את עדיין באותה התלבטות. אם אני מצרף את הדברים, זה אומר שאם אפשר לעזור לך על ידי איש מקצוע, צריך יותר השקעה ויותר זמן. אני כאן, בפורום, לא אוכל לספק לך את זה, כי הפורום מוגבל. אולי כדאי שתמשיכי בטיפול שהתחלת. ואולי אחת התוצאות של הטיפול תהיה לעזור לך לקבל את זה שאי אפשר לדעת מה יהיה ומה טוב יותר, ולהיות יותר שלמה עם כל החלטה שתעשי, גם אם זו תהיה החלטה שהיא אולי זמנית ואולי לא (כלומר, להישאר איתו), עד שתדעי יותר, וגם אם זו תהיה החלטה קבועה (להיפרד ממנו ולהתחיל מחדש).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אילנית
כאשר קשה להחליט
07.09.2013 • 23:37

הייתי בטיפול פסיכולוגי שהתחיל לפני שנתיים.הוא לא רצוף.לפעמים טלפוני או הודעות.בזכות הטיפול והשינוים שעשיתי הקשר נמשך! בכמה שורת נתת לי עוד חומר למחשבה! לא ידעתי שמחכה שנה נוראית.איבדתי אמא לפני שנה.הבחור היה איתי .עזר בלי לבקש.עדין ורגיש.בזכותו נתתי לאמא יותר ...אני לפעמים עסוקה ב"אין"במקום ב"יש". רק שאלה קטנה יש לי.איך להגיב כאשר הוא מספר על הנאיביות שלו? אנחנו לא גרים יחד.כלכלית הוא לא מסודר בגלל הנאיביות שלו.

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם נאיביות שלו
10.09.2013 • 00:28

אילנית יקרה,
יתכן מאד שאיבחנת נכון את הקושי שלך.אני מבין שהנאיביות הזו שלו היא חלק ממנו. אולי גם מהאופטימיות שיש בו. לנאיביות יש יתרונות ויש מחירים, ויותר מאשר הנאיביות שלו עצמה, קשה לך עם המחיר שהוא משלם עבורה, ובעקבות כך גם את. זו עיסקת חבילה, אילנית. ואולי, אם ייתן בך אמון יותר, ואם תעשי זאת מספיק בעדינות, הוא גם יהיה מוכן לשתף אותך בדילמות שלו בעתיד, ואולי תוכלי להשפיע. ובתנאי שלא תכעסי מאד, אם הוא יעשה משהו אחר וישגה. וגם, אם כבר, שתתני לו קרדיט כאשר הוא עושה משהו אחר מכפי שייעצת לו, וזה עבד... :-)

בברכה,
אילנית
להתמודד עם נאיביות שלו
10.09.2013 • 23:05

עזרתה לי לראות את התמונה בשלמותה! חיזקתה את ה"יש" החלש שלי.נכון.חכם ומיוחד.מקוה להצליח השנה יותר!גמר חתימה טובה !אתה גדול!

ד"ר אורן חסון
יפה: בהצלחה!
13.09.2013 • 01:09
בברכה,
אילנית
כאשר קשה להחליט
13.03.2014 • 21:02

כתבתי לך ב5.09.2013 .הצלחתי הרבה מאז.החלטתי שזה הגבר שלי.נתתי לו קרדיט.הוא משתף אותי יותר גם בפנטזיות שלו! אנחנו רוב השבתות יחד.דואג לי .פתןח ובטוח יותר.גם הבנות שלי מקבלות יפה את הקשר.גם מפרגנות .בזמן אחרון אני חושבת האם מתאים לנו לגור יחד.כל אחד זקוק לחופש. יחד עם זה בא לי יותר מגע וכיף.מבינה שיש גם מצבי רוח ודברים נעימים פחות.אף פעם לא דיברנו על זה. איך יודעים אם זה מתאים לנו? אולי הנאיביות שלו או פחד מהשגרה עוצרות אותי? איך אני מתנהגת?שואלת?מחכה?עוד אפשרויות?המון תודה!פורים שמח!