התלבטות בזוגיות: מה עומד מאחורי החששות?
י. (צפון)
התלבטות
⌄
שלום
אורן,חברתי )29(ואני בגיל 31, יוצאים מזה למעלה משנה, נמצאים במערכת יחסים שבה אני יודע שהיא אדם מדהים, כאדם וכחברה. היא עושה בכל למעני, אוהבת אותי לגמרי. העניין הוא שאני לא בטוח לגמרי אם אני אוהב אותה.חשבתי לאחרונה על פרידה וניסיתי להבין מה חסר לי בה:האם זה שהמראה שלה לא תואם ל"אשת חלומותי" למרות שהיא בהחלט נאה ומושכת אותי. אפילו הסקס טוב .האם זה בגלל שהיא לא מרוויחה טוב ואני מפחד שהיא תהיה לי לעול?האם בגלל שאני עם פחות שמחת חיים מאז הכרותי איתה?...ואולי הכל בעצם בי.(ניסיתי טויפול שהוביל לשום מקום.)יש בי מעין מתח פנימי תמידי שנובע כנראה מעצם הקשר. אני לא יודע מה לעשות איתו. החלטתי פעם שאני רוצה אותהץ והיה נחמד תקופה ואז שוב חזר לי המתח הזה.נמאס לי מהתהפוכות הפנימיות . רוצה להרגיש בטוח בקשר ולא כל כך מצליח.האם לוותר?ולבוא אם ארגיש מוכן יותר?חשבתי האם יש לי בעיה עם מחויבות?ונראה לי שלא. שאם הייתה מגיע אשת חלומותי אז הייתי סוגר עניין."אם יש התלבטות - אז אין התלבטות" - מה דעתך?חשוב לי לא לבזבז את זמנה כי היא מאוד רוצה להתחתן.(ולהביא ילדים) שאני ממש מרגיש שבקשר הזה אני לא מוכן (האם העתיד אהיה מוכן לדעתך?). ואולי הכל פשוט ברמה שכנראה זה לא זה. ואם אבחר שכן - אז כאבי הבטן הללו ימשיכו ללוות אותי.ממש מודה לך על עזרתך.
ד"ר אורן חסון
יש התלבטות, רק צריך להגדיר אותה
⌄
אורן יקר,
אתה מתאר אותה כאשה מדהימה שאוהבת אותך. אלא שבאיזה שהוא מקום מקנן בך חשש שאולי היא לא כל כך מדהימה כמו שאתה מתאר כלפי חוץ. אולי המראה שלה לא מדהים כפי שהיית רוצה, ואולי הקריירה שהיא מפתחת לה לא מדהימה מספיק? ואולי הקריירה שלך היא זו שאינה מדהימה מספיק כדי "להחזיק" אותה כשהיא לא מכניסה מספיק?ושמחת החיים, שמחת החיים שלך אורן, שפגה, היא הרי סימפטום, לא בעיה. השאלה היא אם היא סימפטום למשהו שקורה לך ואשר אינו קשור לחברתך, או שהיא סימפטום לכך שאינך מרוצה ממנה, ולכך אינך יכול להגיד לא וללכת?כל הדברים הללו, אורן, הם עניינים שלך, כולל התהפוכות הפנימיות שלך. לא ברור (כי לא הסברת) מה מעלה את התחושה החיובית שלך כלפיה, ומה הופך אותה מאוחר יותר כלפי מטה. אם אתה זקוק לטיפול, זה להבהיר לעצמך מה הבעיה, להודות בה ולהחליט. אני לא בטוח שאתה בהכרח זקוק לטיפול לצורך זה, אבל אתה בהחלט זקוק לאוזן קשבת שתעזור לך להתבטא בקול רם, ובעיקר להאזין, כדי שיהיה לך קל יותר להבין את עצמך. ואולי רק לאיזה טייפ מנהלים שתיקח לך לאיזה מקום מבודד, שתדבר אליו חצי שעה, ושהוא ידבר אליך חצי שעה בחזרה, שתקשיב לו, אולי אפילו עוד פעם אם צריך, תמחק, תדבר אליו שוב, וחוזר חלילה.ואם יש התלבטות, אורן, לדעתי יש התלבטות. כלומר, יש כוחות מנוגדים, וצריך קודם כל להבין אותם ולהגדיר אותם כדי להחליט.