התלבטות בקשר חדש: מה לעשות?

תאריך פנייה: 27.12.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה43
קשר עם צעיר ממני
27.12.2009 • 16:42

שלום,
אני בת 25 ולאחרונה הכרתי בחור בן 20. נדלקנו אחד על השני ברמה כזו שחוויתי רק פעם אחת בחיי עד כה.אנחנו ממש מאושרים ביחד, הוא בוגר ואינני מרגישה בפער הגילאים.מצד שני, אני מוטרדת מאוד ממחשבות לגבי העתיד. אני רוצה להתחתן בשנים הקרובות ולהקים משפחה, והוא לעומת זאת עדיין חייל ובטח לא חושב על זה.אני מאוד מתלבטת מה לעשות. האם להמשיך בקשר ולקחת את הסיכון ש"אבזבז" זמן רב על קשר שאינו מוביל לשום מקום, או מצד שני אפרד ממנו, מה שיהיה לי מאוד מאוד קשה???

ד"ר אורן חסון
לבדוק, כשיגיע הזמן המתאים.
28.12.2009 • 01:26

דנה יקרה,
ההתלבטות שלך מוצדקת. אלא שלא אמרת כמה זמן נמשך ה"לאחרונה". מה שנראה לי די ברור הוא שהקשר נמצא בתחילתו. הוא עוד לא בשל (הקשר). את עוד לא מסוגלת לברר איתו מה מטרותיו בחיים, ומה קצב ההתקדמות הרצוי לו. זה כנראה מוקדם מדי בקשר. אם זה נכון, ואם את בטוחה ברצון שלך, תני לו צ'אנס (לקשר), וכשהפתיחות תהיה מספיק גבוהה, דברי איתו על זה. הביעי את החשש שלך, הגידי לו שאין לך רצון להלחיץ אותו, אבל גם שיש ביניכם פער שעלול ליצור בעיה בהמשך, ולכן – מה הוא חושב על כך?יתכן שהתוצאה תהיה "בזבוז זמן" מבחינתך. כלומר, קשר שלא יוליך להקמת משפחה. אבל אם הוא מוצלח כל כך לטעמך, שווה להשקיע את הזמן הזה, ולפתוח את זה איתו בזמן הנכון, כאשר הפתיחות ביניכם תהיה גדולה מספיק, והבטחון ההדדי עמוק ויציב מספיק.קראי גם את תשובתי הקודמת. יש בשתי השאלות משהו משותף, ויהיה טוב אם תצליחי להבחין בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083