בדיקת יתר בקשר: מתי לטעות?

תאריך פנייה: 27.12.2009 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מישהי
חוסר ודאות ביחסים
27.12.2009 • 10:10

שלום,
אני בחורה בת 27, אינטילגנטית ונאה . בשנים האחרונות, הייתי במספר רב של מערכות יחסים אשר אף אחת מהן לא שרדה מעבר לחצי שנה (בערך) . אני יוצאת הרבה וכבר מרגישה בשלה ומוכנה למערכת יחסים רצינית. תמיד תהיתי למה לא הצלחתי להחזיק מערכת יחסית ארוכה ולאחרונה נראה כי "עליתי" על הבעיה... הכרתי בחור מקסים והקשר בינינו התחיל סופסוף קצת אחרת. פתיחות, הקשבה, הדדיות ומשיכה.. אלא, שאני כל הזמן צריכה חיזוקים וביטחון. לא משנה מה הוא עושה וכמה הוא מראה שהוא מעוניין (יותר במעשים ופחות בדיבורים) זה לא מקנה לי מספיק ביטחון... ואני, בלי לשים לב ובלי להתכוון, מתחילה להלחיץ אותו...אני רוצה לנסות שהפעם זה יעבוד, להתנסות במערכת יחסים אמיתית וטובה...מנסה לקחת נשימה עמוקה ולהיאזר בסבלנות ומשתדלת לא להלחיץ אותו אבל אני מפחדת שמרוב זהירות אהפוך להיות פאסיבית, ומרוחקת (כמו שקרה בהרבה מהמערכות יחסים הקודמות) ושלא משנה מה הוא יעשה אני תמיד אהיה חסרת ביטחון...מה לעשות? יש למישהו עצה טובה בשבילי?תודה!

ד"ר אורן חסון
מהי הטעות הכדאית יותר?
28.12.2009 • 01:18

מישהי יקרה,
חשוב שעלית על הנקודה החשובה שתארת. זה קצת מזכיר "פחד קהל", כי חוסר ביטחון הוא חוסר ביטחון – הוא יוצר לחץ, והלחץ מפריע לנו להיות קולים: רגועים, שקטים, ובעיקר – לא צריכים לבדוק כל הזמן. וזה אכן הקושי שלך. בשל החשש הרב שלך, את רוצה לוודא שתהיה לך מערכת רצינית, ובודקת, ובודקת. והבדיקות האלה לא רק נותנות לך מידע חשוב, אלא שהן גם מותחות את החבל (כי הרי כך בודקים – מותחים, כדי לראות עד כמה הוא חזק!), ומסכנות את הקשר, אם את מותחת יותר מדי.וציינת נכון – את לא יודעת היכן הגבול המדוייק. וקשה לדעת. אם תרפי מדי, את עלולה למצוא את עצמך בקשר לא מתאים שלא מוליך לשום מקום, מבלי לדעת. ואם תבדקי יותר מדי, כדי לדעת, את עלולה להזיק לקשר.כשאת לבד עם עצמך (ואני מתכוון ללא חברה חכמה, או בן או בת משפחה שיודעים לקרוא נכון את המפה ולייעץ לך מהם הגבולות), את צריכה להיות יותר מודעת, ולהאמין בעצמך, ולחפש סימנים לגבולות הנכונים. זה לא קל, כשאין לך בטחון או נסיון. המודעות שהגעת אליה עכשיו חשובה. הצעד הבא הוא להבין שאם כבר לטעות, עדיף אולי לטעות קצת (!) לכיוון של בניית בטחון, ובעיקר, לפחד פחות מאיבוד הקשר. טעות לכיוון השני (בדיקת יתר) עלולה בטווח הרחוק להזיק לאיכות הקשר, אם יתקיים בכל זאת.זה מורכב. אני מקווה שהסברתי את עצמי נכון. מה שאני אומר לך הוא שעדיף לטעות ולאבד את הקשר מאשר לאסוף יותר אינפורמציה, אבל שהקשר שייווצר יהיה קשר לא בריא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מישהי
מהי הטעות הכדאית יותר?
07.01.2010 • 16:09

תודה על התשובה המפורטת.מקווה שאני בדרך הנכונה... :)