התלבטות בנישואין: מה לעשות?
המתלבט
מתלבט לגבי המשך זוגיות
⌄
שלום רב,
לפני כשנה וחצי חוויתי משבר כלכלי גדול שבעקבותיו התערערו לגמרי היחסים שלי ושל אשתי. זה התגלגל כריב גדול בין המשפחות עד לנתק שלי מההורים שלה לחלוטין. בנוסף לכך אשתי ואחותי לא ממש מאוהבות אחת בשנייה וגם זה גורם לחיכוכים רבים. נוסף להכל אני כבר לא יודע, בראייה פרספקטיבית של 5 שנות נישואים אחורה אם אשתי היא האישה של חיי, והרבה פעמים אני מרגיש שאני טוב ממנה ונותן יותר ממנה. רצוי לציין שאני אדם מאד משפחתי ומרגיש שהזוגיות שלי עם אישתי גורמת לי לא להיות בן אדם שלם עם כל הבעיות שאנו חווים.נוסף להכל יש לנו ילד קטן בן שלוש שאני פשוט אוהב אותו בטירוף וגם הוא מאד מאד קשור אליי ויש לנו קשר מיוחד בינינו.אני לא יכול לחשוב בגלל זה על מצב בכלל שבו הוא גדל בלעדיי בגלל גירושין. (סביר להניח שבגירושים אשתי תחזור להוריה הגרים רחוק מאיתנו ולא אראה אותו הרבה).לכן אני קרוע בין טובת הילד (או הקשר החזק שיש לי אליו או מה שיש לי לתרום לו בחינוך וגידול יומיומי) לטובתי.מה לעשות?תודה.
ד"ר אורן חסון
אם מותר לי: שאלה בחזרה!
⌄
מתלבט יקר,
אתה מתאר קושי אמיתי, והתלבטות אמיתית, שבה אתה אומר לעצמך: בעצם, מה שאעשה לא יהיה מספיק טוב. מה עושים?לפני שאגיע לאפשרויות אחרות, רק אומר שיש גברים או נשים שכאשר הגרוש(ה) עובר או נאלץ לעבור למקום מגורים מרוחק, הם מוכנים לשלם מחיר לא קטן, בדרך כלל בקריירה, ולעבור לגור בסמיכות, למען הקשר עם הילדים. זה לא עניין פשוט כלל, וזה לא תמיד אופציה. ובכל זאת, אל תשלול זאת על הסף כשאתה בוחן אפשרויות, ובכלל זה גם את חשיבות טובת הילד. כלומר, חשוב פעמיים לפני שאתה נמנע מלעשות זאת בגלל אגו.לפי הבנתי, בכל אופן, האופציה עליה אתה חושב כרגע היא להמשיך את הנישואים, כדי להימנע מהריחוק הזה מבנך. זה טוב כל עוד תצליח גם, ביחד עם אשתך, ליצור זוגיות סבירה לפחות, כי אחרת הנזק לבן – בשל דוגמת זוגיות לא מוצלחת או בשל מריבות שהוא נוכח בהן (ולכן בהכרח צריך לקחת צד, כי ילדים עושים זאת באופן אוטומטי כשההורים רבים, גם אם אינם מראים זאת, או גם אם אינם מודעים לזה לגמרי) – גם הוא עלול להיות משמעותי.מכאן שאלתי: אם האופציה להמשיך להיות ביחד, גם כשרע, היא ממשית, מדוע לא חשבת את הדבר שלי נראה מובן מאליו: להעזר באיש מקצועי (יעוץ זוגי), כדי לנסות קודם כל לשפר את מה שיש עכשיו? לפחות להתחיל בזה בשלב הנוכחי, ורק אם זה לא יעבוד, לעבוד על אפשרות של פרידה. – באמת אשמח לקבל תשובה לשאלה הזו. אני חושב שתשובתך תהיה מייצגת גם אנשים רבים אחרים הנמצאים במקום דומה לשלך, כך שאוכל, בעזרת תשובתך, לעזור יותר גם לך וגם לאחרים.