התלבטות בנישואין: מה עושים?

תאריך פנייה: 27.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירון
פחד מחתונה
27.11.2012 • 21:10

אני והחבר שלי יחד 5 שנים, במהלך השנים האלו היו לא מעט קשיים ומספר פרידות קצרות שבסופן תמיד היינו מבינים שאנו לא יכולים אחד בלי השניה.אני בת 21 והוא בן 23 , אני סטודנטית שנה שנייה והוא קצין בצבע קבע, מכיוון שהוא יוצא רק סופי שבוע לבית אנחנו עדיין לא גרים אבל מבלים יחד כל סופש.בתקופה האחרונה לא מעט חברות שלי ומכרים שלנו מתחתנים.. הנושא של חתונה עלה כמה פעמים אבל לא תמיד בנימה רצינית אלא בנימת צחוק. הוא לפעמים אומר לי בואי נתחתן, לפעמים שם לי טבעת , לפעמים מבטיח שתמיד נהיה ביחד וכשהורי רצו להתגרש הוא אמר לי שאני והוא אף פעם לא נתגרש.לעומת זאת, היו גם פעמים שהוא אמר שהייתי רוצה בעל כמוהו, והיו פעמים שהוא אמר שאנחנו לא נתחתן בסוף.הקשר שלנו לא היה הכי יציב, הוא מלא בהומור וציניות אבל זה מה שמיוחד בנו. היו לא מעט ריבים ופרידות כיוון שאנו יחד מגיל מאוד צעיר וחווינו את ההתבגרות יחד דבר שהביא מספר פעמים לריבים.היום הייתי בקניון וראיתי בחלון ראווה את טבעת האירוסין שתמיד חלמתי עליה, ישר שלחתי לו הודעה שלא ילחץ אבל מצאתי את הטבעת שתמיד רציתי ואת שם החנות. הוא ממש נלחץ ואמר לי שאני חיה בסרט.אחרי 5 שנים יחד לשמוע ממנו את זה גרם לי לחשוב האם יש לנו עתיד יחד בכלל, לפעמים הוא מדבר על חתונה כאילו הוא רוצה ולפעמים הוא מדבר כאילו הוא ממש לא מעוניין. תמיד הבהרתי שאני לא רוצה להתחתן עכשיו אלא בעוד שנתיים לפחות.. אבל התגובה שלו הרתיעה אותי.. האם זה נורמלי שהוא הגיב ככה? אני לא רוצה לדבר איתו על זה כדי שלא יחשוב שאני לוחצת ואז יבהל.

ד"ר אורן חסון
צרכים מנוגדים?
28.11.2012 • 14:45

לירון יקרה,
האיש שלך הוא בן 23, את בת 21. אתם כבר חמש שנים ביחד. יכול להיות שהוא לא בטוח לגמרי שהוא רוצה להתחתן איתך, ולא בגלל שאת לא מוצלחת עבורו, אלא משום שהוא צעיר, וטרם התבסס כלכלית ומקצועית, או אולי בגלל שהוא רוצה להתנסות עוד, כדי לחוות חוויות של רווק בטרם נישואים. אני אומר "יתכן" כי זה קורה לצעירים רבים בגילכם, אבל אני לא מכיר אותו באמת. כך שיכול להיות שהוא מתנדנד בין צרכים ורצונות שונים, ופעם האחד גובר, כשטוב לכם וכשהוא רוצה בך מאד, ופעם האחר גובר, אולי כשהוא, מסיבותיו שלו שאולי לא תלויות בך לחלוטין אלא בגלל דברים שמישהו אמר, או בגלל לחצים שונים.כך שנורמלי שהוא מגיב כך, נורמלי מה שאת רוצה, ונורמלי להתלבט. אולי אתם צריכים לדבר על זה יותר בפתיחות, אם את מסוגלת לשמוע דברים מהסוג הזה ועדיין לחזק את הקשר, ולאהוב אותו יותר בשל הפתיחות ולדבר על הצרכים השונים, מבלי להיפגע. קל זה לא, כי נורמלי וטבעי גם להיפגע מזה, כי זה עלול לערער את הבטחון שלך בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083