התלבטות בזוגיות: מה מסתתר מאחורי ההתנהגות?

תאריך פנייה: 23.07.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ולרי
שיקום יחסים
23.07.2005 • 11:07

שלום,
אני נמצאת במערכת יחסים כבר קרוב לשנתיים. היחסים שלנו היו מצוינים, היינו מאוהבים נורא ובילינו כל רגע פנוי ביחד.לפני כמה ימים הוא אמר לי שהוא כבר לא מרגיש אותו דבר כלפי, אבל הוא לא רוצה להיפרד כי כן יש לו איזשהם רגשות שהוא לא בטוח בהם.למרות שאני מאוד פגועה עכשיו ודכאונית, אני מנסה להבין את המצב ולהבין אותו....שנינו רוצים שזה יצליח, אנחנו רוצים להמשיך להיות ביחד, אבל מה לעשות שבשבילו זה כבר לא כמו פעם, הוא אפילו לא יכול להסביר לי מה השתנה ולמה פתאום הרגשות שלו כלפי השתנו.בבקשה תעזרו לי, איך אנחנו יכולים לשקם את היחסים שלנו??

ולרי
??
24.07.2005 • 15:53

מישהו יכול לענות לי בבקשה?

ד"ר אורן חסון
אם הוא לא טורח להסביר...
24.07.2005 • 23:49

ולרי יקרה,
מבלי להיות נחרץ בעניין הזה, מה שהוא מספר לך הוא דבר טיפוסי לגברים או נשים שמתחילים להתלבט בקשר שלהם, ואולי כבר החליטו שהם רוצים לסיים אותו בקרוב, רק לא נעים להם להיות רעים, אז הם מבשרים את זה לבני זוגם "לאט". לפעמים יש כאן אפילו מטרה לבדוק קשר אחר, ובינתיים לשמור את בן/בת הזוג על אש קטנה, מה שבטוח. ובינתיים הם "בסדר" מבחינה מוסרית, שכן הם נתנו כבר הצהרת אזהרה. ובינתיים, בן הזוג המוזהר, נפגע, והיחסים לא ישובו להיות כפי שהיו קודם, כי הבטחון בזוגיות והאמון בבן הזוג אינם כשהיו, וזמן רב יהיה נדרש לשיקומם, אם בכלל.את אומרת ששניכם רוצים שזה יצליח, וששניכם רוצים להיות ביחד, אבל את מבינה ששניכם לא רוצים זאת באותה מידה. את רוצה יותר ופגועה, הוא רוצה פחות.ועד שהוא לא יסביר מה הוא מרגיש ומדוע, לא יעזור דבר, כי לא תדעי, ולכן גם לא תדעי מה יש לעשות. והוא לא יתפתה בקלות להסביר, כי כאשר הוא מסביר הוא יודע שהוא פוגע עוד יותר בך, או לחילופין, יביא הסבר שיפגע בתדמית הישרה שלו, מה שהוא לא רוצה לעשות. ושני הדברים יפגעו באפשרות לשמור אותך על אש קטנה.אחת האפשרויות היא ללכת ליעוץ זוגי. הסיבה היא שבפני היועץ יכול כל אחד מכם לשפוך את כל אשר על לבו בנפרד, ולכן לדבר ללא חשש. ובמקרה שלכם, הוא יוכל להסביר ליועץ, וזה יוכל לכוון אותו, אם הוא מתלבט, ולעזור לו להבין מה הוא רוצה, או מה הוא עושה לך בתהליך ההתלבטות או בתהליך הנחיתה הרכה. כך או כך, בן זוגך אמור להרוויח מכך, וגם את עשויה להרוויח מכך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ולרי
אם הוא לא טורח להסביר...
25.07.2005 • 10:39

תודה רבה!!