אולטימטום לבן זוג: מה לעשות?
חוה שרר
קמצנות או אדישות?
⌄
שמי חוה ואני סבתא של ליגל.ביתי ובעלה נפרדו ולאחר חודשיים חזרו כשאחת הנקודות המדאיגותהיא שהוא לא דואג לרווחת הבת והתינוק דוגמאות:בגדים לאם ולתינוק ,לול,כיסא,צעצועים חינוכיים,תשומת לב לילד ,חיבוק ליטוף,התייחסות.ברור לנו שהוא לא זכה לכך מימיו אך בשורה התחתונה אני -הסבתא דואגת לכל מחסורם וכועסתכי הוא קונה סגריות יקרות,נוסע במוניות לעבודה,מארח יפה חברים והחליט לרכוש כונן של מחשב.שאלותיי הן:א.האם להמשיך ולתמוך בביתי ובנה ולשתוק?ב.האם לשוחח פעם נוספת עם החתן?ג.האם לאדם כמוהו כדאי להציב אולטימטוםכמו שעשינו מבחינת ההתנהגות לביתי וחל שיפור רב.תודה חוה.
ד"ר אורן חסון
אולטימטום
⌄
חוה יקרה,
אין צורך לתת את שמותיכם באינטרנט. כינוי מספיק לצורך העניין.באופן רגיל, הייתי אומר לך: תני גיבוי לבת שלך, וחזקי אותה בכל החלטה שלה מבלי להתערב ולהחליט בשבילה, ומבלי להשפיע עליה. כי התערבות שלך עלולה לקלקל.עם זאת, הנה את אומרת שפעם אחת כבר הצבתן לו אולטימטום, וזה עבד. האם האולטימטום היה לחזור הביתה? אם התוצאה היא לחזור בתנאים שאת מתארת, אז אולי זה לא כל כך עבד, ואם התוצאה היא לא רק זאת, אלא גם שיפור התנהגותי, אז אולי זה כן יעבוד. אבל בתנאי שאם היא לא מקבלת את מה שהיא דורשת, שתהייה מוכנה לעמוד בתנאי האולטימטום, כלומר,שתנאי האולטימטום עדיפים מבחינתה על המצב הנוכחי. ושימי לב שהאולטימטום הוא של בתך, ולא שלך. רצוי שתוציאי עצמך מהתערבות ישירה.ואם אפשר, הייתי ממליץ להם ללכת ליעוץ זוגי. לפי תאור ההתנהגות שלו כלפיה (ואני יודע שאת לא אובייקטיבית) הרי או שהוא אינו אוהב אותה, או שהוא אינו יודע איך לבטא זאת. את שני הדברים הללו כדאי לברר ולבדוק, ויועץ זוגי יעשה לכם את השרות הזה. יועץ זוגי גם ידריך את בתך, במידה והתנאים מאפשרים זאת, איך להקל על בן זוגה כדי שהוא ירגיש שהוא רוצה לתת לה ולילדים תשומת לב, ולא רק ירגיש כפוי לעשות זאת. כי כרגע, עושה רושם שזה המצב.