התלבטות בזוגיות: מה גורם להחלטות?

תאריך פנייה: 05.06.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ד"ר אורן חסון
ל"מתלבטת" שהודעתה הוסרה
05.06.2011 • 20:01

מתלבטת יקרה,
הסרתי את הודעתך מאחר שכתבת בה יותר מדי פרטים מזהים על החבר שלך. מכתב נשאר באינטרנט לנצח, ואני חושש שאת עלולה לפגוע בו במידה ויקרא את מכתבך אדם המכיר אותו. ראיית טובתו היא עניין שצריך להיות חשוב גם לך, בין אם תישארו ביחד ובין אם לאו.ולגבי תשובה: שאלי את עצמך גם, בין היתר, מדוע הוריך והפסיכולוגית שלך המליצו לך לתת לזה צ'אנס. האם משום שהם קצת מיואשים ממך, ורוצים לראות אותך ממוסדת ומסודרת, ו"מקווים לטוב", או משום שהם יודעים עליו ועליך מספיק כדי לומר לך שאלו בעיקר חרדות שלך? האם את נשארת איתו כי את מיואשת מעצמך, וחוששת מה יקרה אם תיפרדו? שאלת המון שאלות חשובות, וכל אלו הן שאלות שאת יודעת לענות עליהן הכי טוב. אבל בסוף תצטרכי לקבל החלטה.הדבר הטוב ביותר שאני יכול לעשות הוא משהו קטן בלבד, לכוון אותך לטיפ מפינת הטיפ השבועי שלי, מתאריך 8.10.2010, העוסק בקבלת החלטות. בסופו של דבר זה מתמצה בזה:http://www.orenhasson.com/tips10.asp

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מתלבטת
ל"מתלבטת" שהודעתה הוסרה
06.06.2011 • 08:28

תודה על תשובתך המהירה.אבי נפטר ואימי מבוגרת כבת 78. לדעתה אני צריכה להיפרד ממנו כמובן. אחותי שמבוגרת ממני בהרבה נוטה להציע להישאר במערכת היחסים כי אין מציאות בשוק. לגביי למרות שאני נראית מצויין ובעלת יכולת כלכלית יחסית טובה, יש פחד עצום מן הבדידות למרות שבגדול גם זו בדידות.בטיפול שהייתי בעבר, הפסיכולוגית נטתה לו לומר לי מה לעשות בעיניין.תודה לך

ד"ר אורן חסון
להחליט מתוך הבנה שאפשר להתמודד
08.06.2011 • 22:39

מתלבטת יקרה,
לצערי, אני יכול להשיב רק לפי מה שכותבים לי, ואני מודע לך שלפעמים לא מדייקים בניסוח השאלה. כתבת במכתבך שהפסיכולוגית שלך יעצה לך לתת לזוגיות הזו צ'אנס, והאמת היא שזה נראה לי קצת מוזר כי בסופו של דבר את היא זו שצריכה לקבל את ההחלטות. וכך נכון גם עכשיו. והשאלה היא באמת איך מתמודדים עם הפחד מהבדידות, ועם החשש שהוא זה שגורם לך להחלטות, ולא מה שאת יודעת על הזוגיות הצפויה לך. זה משהו שתצטרכי להחליט, אם את יכולה. ואולי זו החלטה שאת צריכה לקחת על עצמך, אם את חושבת שהזוגיות הזו לא טובה לך, ולטפל בהשלכות אחר כך, בכל דרך אפשרית, כי את חזקה מספיק להתמודד איתן, או כי את יודעת איך לחפש עזרה מקצועית כדי להתמודד איתן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083