התלבטות בזוגיות: מה באמת מפריע לך?
רוני
מה אני בכלל?! מה יש לי!
⌄
בעיה קשה שייש לי.אני לא מרוצה מבנות הזוג שלי, אני תמיד מסתכל לצדדים לא שלם עם מי שאיתי.אני בחור בן 28 בשל ומעוניין בקשר רציני של בית משפחה וילדים כבר הרבה זמן, ומאוד מאוד רוצה כבר להיות עם האחת הבעיה היא שבכל פעם שאני מכיר מישהי שבהתחלה אני מאמין שהיא מתאימה להיות אמא לילדים שלי, אני בוחן מחדש אחרי תקופה וגם אני ממשיך את הקשר, אני רואה את הדמות שהייתי רוצה להכיר בכל פרצופים וזה לא נותן לי מנוח.היום אני נמצא בקשר עם בחורה שרוצה אותי ויכול להיות שאני לא משקיע בה מספיק כיוון שאני לא מאמין ב100 אחוז שהיא בשבילי אבל יש סיכוי שכן (זה התסבוך ) ובמקביל ישנה אישה שבאה במיוחד בשבילי מעבר לים היינו יחד חודש וקצת וגם היא בונה עליי.אני לא יודע מה נכון בשבילי.גם לא יודע מה להחליט וגם לא רוצה להשאר קירח משני הצדדים וגם לא רוצה למשוך יותר מיד או לפגוע בצדדים.זה ממש משגע אותי.אני יודע שאני בחור מתוסבך במידה מסויימת בכל הנוגע לנשים אבל ... צריך לקבל החלטות. :)למישהו היה סבלנות לקרוא את כל הקישקושים שלי?!איך זה נשמע מהצד ?!
ד"ר אורן חסון
אולי יש הרבה, רק שאתה לא נהנה ממנו
⌄
רוני יקר,
עושה רושם שאתה חושב יותר מדי על מה שאתה מחמיץ, ומקדיש פחות מדי זמן, מחשבה ורגש, ליהנות ממה שיש לך. אני אומר "עושה רושם", כי כך זה נראה. בעיקר אם זה קורה לך הרבה, כפי שאתה כותב. מצד שני, אולי זה קשור להערכה עצמית נמוכה שמוליכה אותך ליצירת קשרים עם נשים שהן מתחת לרמה שהיית רוצה, מה שגורם לך אחר-כך להתלבט. אני רק נותן לך כיווני חשיבה.בסך הכל, אתה צודק. אתה יכול להישאר קרח מכאן ומכאן. בעיקר כאשר אתה לא מכיר טוב מספיק משהי שהיית איתה פעם חודש וקצת, לעומת זו שאתה נמצא איתה עתה (ובעצם, כמה זמן?), וכנראה מכיר טוב יותר.אתה צודק שצריך לקבל החלטות. אבל אתה הוא זה שצריך להחליט. תצטרך לחשוב היטב מה באמת מפריע לך להחליט, ולאחר שתדע טוב יותר, נסה לנהוג בהתאם, להחליט, ולהפסיק להסתכל אחורה, אלא אם יש לך סימנים "גדולים" לכך שעשית בחירה רעה. סימנים "קטנים" אינם מספיקים, שהרי תמיד יהיו לך כאלה. בעיקר אם אתה מחפש אותם.
רוני
אולי יש הרבה, רק שאתה לא נהנה ממנו
⌄
שלום
ד"ק חסון.ראשית ברצוני להודות לך על תגובתך.שאלת מה מפריע לי?!?! אם הייתי יודע זו לא הייתה בעיה :)אני יודע שבסופו של דבר מה שחשוב (בעיניי לפחות ) זה אישה שתהייה טובה לבעלה לילדים. שיהיה לנו טוב יחד ושנדע להסתדר, זה בעיניי המתכון לחיים ארוכים ומאושרים יחד.אולי פה תמונה הבעיה כיוון שאני בודק בציציות כל קשר גם קשר חדש .אני לא מאמין שייש לי בעיה של בטחון עצמי, או הערכה עצמית נמוכה.כל הקשרים (רוב רובם ) שהייתי בהם לא היו פחות מ חצי שנה - שנה.כרגע אני בקשר עם בחורה כבר שנה וחצי ברוטו 8 חודשים נטו ( ON-OFF)היא סיפרה לי שהיא ראתה חברה ילדות שהיא בהריון והיא ממש קנאה בה (בחורה שלא מקנאה דרך כלל ) והיא אמרה לי שהיא מעוניינת להביא ילדים ושהיא מרגישה בשלה. חשבתי עם עצמי ולמרות שאני חושב שהיא מעט מפונקת מידי לטעמי (אשכנזייה ש גדלה בבית עשיר מידי ) אני חושב שטוב לנו יחד ו"יש מצב" שזה יצליח , אבל להסתכן ב"רק" יש מצב?!אני בדעה שאם זה לא הרגשה של 100 אחוז אז לא הולכים עוד צעד קדימה.ואל תשכח שכל זה כשברקע יש לי "ידידה" מחו"ל שמגיעה סוף החודש במטרה להיות יחד (היא רוצה שנחפש דירה ועבודה בשבילה ) היא באה במיוחד בשבילי. אם ילך טוב בנינו היא ממש בונה עליי .ואני לא יודע איפה לשים את עצמי ומה יותר נכון \ בריא \טוב בשבילי.מסובך מידי...
ד"ר אורן חסון
תרוץ לנסות את הפנטזיה?
⌄
רוני יקר,
אני לא שוכח שיש לך "ברקע", וגם אתה לא שוכח. זה חלק מהעניין. יש סרט ישן של אורי זוהר, "עיניים גדולות". אולי תלך לראות אותו שוב.משפט המפתח שלך הוא: "אני בדעה שאם זה לא הרגשה של 100 אחוז אז לא הולכים עוד צעד קדימה." וכנראה שזה המשפט שתוקע אותך מבלי שתוכל להתקדם צעד קדימה.לו היית בטוח שאתה עומד מאחורי המשפט הזה לחלוטין, וגם בטוח שאין לך 100% עכשיו, כבר לא היית נשאר עם החברה שלך, ובטוח שלא היית מנסה לשתף אותי בהתלבטות שלך. ואם אתה לא בטוח שמה שיש לך זה 100%, אז סימן שזה מספיק קרוב לזה עד שקשה להבחין. הלוואי על כולנו. כך שנראה שהמשפט הזה, בשבילך, הוא או אידיאולוגיה שאתה מתקשה לומר לעצמך שאתה לא נוהג לפיה, או תירוץ כדי לנסות את הפנטזיה. נסה להיות ישר עם עצמך, ולהעריך את עצמך מחדש.