בעיות בזוגיות: תמיכה ועזרה
Adi
שלום
⌄
שלום
ד"ר,הכרתי בחור בן 45 לפני כשנה.עד גיל זה לא הייתה לו מערכת יחסים רצינית ואינטימית עם אף אישה, הוא טוען כי הוא ביישן ואינו יודע אך להתחיל עם בחורות.במהלך התקופה הראשונית כ – 6 חודשים הכול היה נהדר.הזוגיות זרמה באופן מדהים, השלמנו אחד את השני, והאהבה הייתה גדולה.לפני כחודשיים, גילתי כי הוא מספר לבני משפחתו, במיוחד לאימו שמאוד מעורבת בחייו, פרטים אינטימיים על חיינו המשותפים (כל אחד מאיתנו גר בדירה משלו, אך לא גרנו ביחד - דאגנו לפגוש אחד את השנייה מספר פעמים בשבוע פעם בדירתו ופעם בדירתי) בנוסף כל פעם שביקשתי ממנו עזרה הוא דאג "להעלם" מספר ימים לפני, ולצוץ שוב כאשר האזור היה בטוח. בדברים קטנים הוא היה עוזר, אך בדברים הגדולים יותר, הבעייתיים הוא לא היה שם עבורי, היו לו "צידוקים" רבים הוא לא הבין שאני צריכה עזרה, הוא רצה לעזור אבל היה עייף מידיי, הוא לא חשב שזה קשה בשבילי ועד ועוד.למרות מספר בקשות ושיחות מצידי שיפסיק עם התנהגותו זו, ויתחיל לקחת אחריות, ובנוסף יניח לחיינו המשותפים להיות נחלת שנינו, ולא יערב את בני משפחתו במה שקורה איתנו, לא חל כמעט שום שינוי בהתנהגותו (הוא טען כי הוא מנסה אולם זה קשה לו, ויכול להיות שבעתיד אני אראה שינוי)לפני כארבעה חודשים התארסנו (אחרי חשיבה מעמיקה מצידי, ושיחות איתו להבהרת מערכת הזוגית). הוריו החלו לסכם עימו את החתונה מי יבוא , מתי, ואיפה. חלק נכבד מהדברים כלל לא ידעתי , והוא גם לא טרח לידע אותי (הדברים צצו לאחר מיכן כאשר התחלתי לקבל ריקושטים מהסביבה). מאז ועד לפני שבועיים החלה מסכת ויכוחים קשה בינו לביני שבחלקו כללה ביטויים פוגעניים מזלזלים בי.לפני כשבועיים הוא ביטל את האירוסין, באופן חד צדדי, וזאת מבלי להודיע לי באופן רשמי, אלה דרך חברים משותפים.ההלם במשפחתי גדול מאוד, הורי ובני משפחתי הקרובים קיבלו זאת מאוד קשה(האווירה בבית הורי קשה, הם היו צריכים להסביר לכל הקרובים כי אין חתונה, אבא שלי טוען שיותר טוב כך הוא אף פעם לא סבל אותו, ואילו אימא שלי..נו, מה אפשר להגיד ...לב אם מודאגת.. ) אני טוענת שיותר טוב שזה נגמר עכשיו מאשר אם היינונשואים עם ילדים ויום אחד הוא היה נעלם, והתנהגותו בגיל הזה כבר לא תשתנה.אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
ד"ר אורן חסון
אוויר לחלוקה
⌄
עדי יקרה,
אני לא יודע מה הבעיה שלו, אבל עושה רושם שיש לו כזו, ובכלל זה, כנראה, גם הקשר ההדוק מדי לאימו. אני לא רוצה להכנס עמוק לספקולציות, כי איני יודע מה עבר עליו. אבל אם את צריכה חיזוק לכך שעדיף שזה התגלה לפני מאשר אחרי, אז את צודקת. קיבלת אותו. העובדה היא שיש בעיות, וכאן אין ויכוח.אני יודע שזה כואב. אני יודע שזה מבלבל, ואני יודע שראית את עצמך "מסודרת" ופתאום זה הלך לאיבוד. את צריכה נחמה, וגם האמירה הזו היא סוג של נחמה. כל כך הרבה "אוויר" אנחנו צריכים בחיים, לפחות מדי פעם. אז קחי גם את. יש לי הרבה לחלק.