דילמות זוגיות: קבלת החלטות קשות

תאריך פנייה: 11.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
משה
זוגיות ללא אהבה קושי בקבלת החלטה
11.04.2011 • 19:22

שלום
ד"ר אורן חסון:יש לי בעיה רצינית מאוד מלווה בתסכול אמיתי רציני, אני בן 30 ואני נמצא בזוגיות 3 שנים בת זוגתי בת 32 העניין הוא שאין בקשר שלנו אהבה עוד מהיום הראשון אני יודע בבירור שאני לא אוהב אותה כל הקשר שלנו בנוי על הערכה, כבוד, ומשהו בוגר יותר כי אני יודע ורואה חברים שאהבו ואחריי תקופה מסויימת לאחר שאהבה קצת דעכה פתאום מתחילים לריב על כל דבר ועם בת זוגתי אין את הריבים האלו אנחנו ממש מסתדרים אני כבר לחוץ לחתונה ומת לילדים כל החברים שלי נשואים עם ילדים ורק אני תקוע וקשה לי לראות את עצמי נשוי לה איך אפשר להיות מתחת לחופה עם מישהי שלא אוהבים?? ממש קשה לי הסיפור הזה נמרח ונמשך המון זמן היא לא מוכנה לוותר היא אוהבת אותי והיא יודעת שאני לא אוהב אותה וזה לא מעניין אותה היא גרושה בלי ילדים. מה שקורה לפניי הקשר הזה הייתי עם מישהי 3 שנים והייתה אהבה ולא הסתדרנו אז רציתי לשנות ולהכיר מישהי עם ניסיון ואחר כך לאהוב כי עברתי תקופה קשה אבל קשה לי להשלים עם המציאות הזאת בבקשה מה אני צריך לעשות? אני ממש מרגיש שאני שורף את הזמן שלי.

ד"ר אורן חסון
קבלת החלטות חיים משמעותיות
12.04.2011 • 15:53

משה יקר,
תארת נכון ויפה את התמונה. וזה נכון – מצד אחד בחרת להתמודד עם זוגיות מוערכת ונעימה עם מישהי שיש לך אולי חיבה עמוקה אליה, אבל לא אהבה (מה חסר? משיכה? – ואולי ההחלטה שאיתה אתה רוצה לבלות את חייך, שהיא מרכיב מרכזי באהבה? ומדוע זה כך?). אלא שאתה מתקשה להשלים את התמונה בקשירת עתיד משותף איתה. לכן – כל עוד לא תעשה זאת, אתה "שורף" את הזמן שלך. מצד שני, הזמן יישרף גם אם תחפש אהבה מחדש, ואף אחד לא ערב לך שתמצא את הדבר "הנכון". יכול להיות שהנסיון הקודם שלך לימד אותך מה אתה לא רוצה, ולכן ניסית את ההיפך. ועכשיו, אולי גילית שהלכת רחוק מדי ב"היפך" הזה, ואתה צריך לחפש משהו שייתן לך גם מזה וגם מזה, מבלי להתחייב או לדעת בודאות שתקבל את שניהם באופן מושלם. אולי. אבל כך או כך, זו דילמה שאתה חייב לפתור אותה עם עצמך, ו/או בעזרת סיוע מקצועי – אבל קח בחשבון שסיוע כזה לא יפתור לך את הדילמה מהר. אם אתה מחפש ייעוץ מהיר – הטל מטבע. זה שווה בערך אותו הדבר. כי כך או כך אין לך ודאות לעתיד ולאושר, וכך או כך הסיכויים להשיג מה שאתה רוצה, גם באופן בלתי מושלם, מוערכים מצדך כשווים בערך בשתי הדרכים. אחרת לא היית מתלבט.אנא קרא גם את הטיפ שלי, מפינת הטיפ השבועי שבאתר שלי: "איך להיות החלטי?"

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083