התלבטות: בגידה, פנטזיות ופשרות

תאריך פנייה: 13.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתלבטת
להמשיך או לבחור בדרך חדשה?
13.03.2006 • 08:38

אני גרושה עם ילדים וכך גם החבר שלי מזה כשנתיים. לאחרונה אנחנו בקונפליקט מאחר ואני מעוניינת בהתקדמות הקשר למחויבות ושותפות יומיומית ואילו הוא מעוניין להמשיך בקשר של כל אחד בביתו. בנוסף, הוא מצהיר בשיחות ביננו שכולם בוגדים במערכות היחסים שלהם ואני גם יודעת שאני לא נופלת להגדרת הפנטזיה הנשית שלו. למרות שאני מרגישה שהוא אוהב ורוצה בי, כל אלו שמים אותי במקום של חוסר אמון ובטחון בקשר. האם יש טעם להמשיך או להתחיל בדרך חדשה?

ד"ר אורן חסון
פנטזיות, פשרות, אופטימיות ופסימיות
13.03.2006 • 17:12

מתלבטת יקרה,
יכול בהחלט להיות שכאשר הוא מדבר על כך שכולם בוגדים, הוא מדבר על מאוויים שלו. יכול להיות שהוא גם טיפוס ציני ופסימי, ושני הדברים הללו משתלבים אצלו. אבל יכול להיות שהוא גם ימשיך להיות ציני ופסימי, ועדיין ימשיך להיות איתך למשך שנים רבות, כשהוא ימשיך לפנטז על משהו אחר, ועל חיים אחרים.זה נכון שזה לא נותן לך תחושת בטחון, אבל יכול להיות שגם לו אין תחושת בטחון מספיק חזקה, ולכן הוא לעולם לא ינסה לממש את הפנטזיות שלו. לכן, אני לא יכול לומר לך מה לעשות. זה גם לא אחראי מצידי, כאשר אני יודע כל כך מעט. תצטרכי לבחון מה הגבולות שלך, בנתון המצב שבו הוא לא מעוניין לקדם את היחסים לפאזה אחרת, להגדיר לעצמך גבולות זמן שבהם תבחני אם את משיגה את מה שאת רוצה, ולהחליט מה לעשות אם את לא משיגה זאת. כלומר, להחליט אם מה שיש לך מתאים לך יותר מאשר להתחיל לחפש קשרים חדשים, שגם זה תהליך שיש בו הרבה אי-ודאות. מן הסתם, ככל שאת טיפוס אופטימי יותר, תהיי מוכנה פחות להסתפק במועט, ואם את פחות אופטימית, תהיי מוכנה יותר לפשרות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083