בחירת בן זוג: החלטה קשה
שני
איפה אני טועה?
⌄
לפני כמה חודשים סיימתי מערכת יחסים שנמשכה שנתיים והסתיימה ממש לפני מיסודה עקב בעיות של המון מריבות ובעיה שלא ידענו לדבר על זה אלא היינו מכניסים הכל אל "מתחת לשטיח.." משלימים בכל מיני דרכים ועוברים הלאה עד למריבה הבאה ששם שוב כמובן של מה שנמצא מתחת לשטיח יוצא שוב והכדור שלג הזה רק גדל וגדל ולא נגמר, לאחר הפרידה כולם שאלו אותי איך יכולת להיות איתו לאחר כל מה שהוא עשה לי? והתשובה שלי הייתה מאוד פשוטה - כי אהבתי אותו ולדעתי בסתר ליבי אני עדיין מאוד אוהבת אותו אבל לצערי לא ניתן להחזיר את הגלגל אחורה למרות שהוא היה מאוד רוצה.לפני כחודשיים הכרתי בחור מקסים ומאז אנחנו בקשר שמתפתח ומרגיש נהדר, הבעיה שלי היא שכאשר אני חושבת שמשהו לא בסדר בהתנהגות שלו, או שאני חושבת שהיחסים האינטימים שלי איתו פחות "זוהרים" ממה שרציתי שיהיו וכמו שהיו לי בקשר האחרון או שאני מרגישה שהוא איתי כי טוב לו אבל קשה לו להגיד שהוא אוהב לדוגמא או שהוא מתגעגע אלי אני נסגרת כי אני צריכה לחשוב על זה ולשקול אם אני רוצה להמשיך את הקשר או לחתוך כי אני בת 29 ואין לי זמן למשחקים או להישאר עם משהו שאני לא סגורה עליו ב-100%, והבחור שאיתו אני יוצאת כאשר הוא רואה אותי נסגרת הוא מתרחק ממני, ואח"כ לוקח לי הרבה מאוד זמן לנסות לדובב אותו לספר לי מה קרה.הסברתי לו שאני טיפוס קצת סגור ולא תמיד יכולה לדבר על דברים שמפריעים לי בו, מייד במקום אלא אני צריכה לחשוב קצת על הדברים וגם לי יהיה נחמד אם הוא ינסה לדובב אותי מידי פעם.ה"סרט" הזה חזר על עצמו בסביבות 3 פעמים מאז שהתחלנו לצאת ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה. כל קטע כזה ביננו מחזיר אותי אחורה בכמה חודשים לחשוב על החבר הקודם שהבין אותי כל כך טוב וידע רק לפי מבט מה אני מרגישה ומה אני רוצה או צריכה אבל לא הסתדרנו וזאת בעיה גדולה, לאחרונה אני אפילו חולמת על החבר הקודם שאנחנו ביחד וקמה עם תחושה כבדה כזאת, אבל את זה אני לא יכולה לספר לחבר החדש כי אני לא רוצה שהוא ירגיש מאויים שמא אני יחשוב לחזור לחבר הקודם,הייתה תקופה שהאקס שלי רצה להיפגש איתי ורצה לחזור אלי ואני לא עניתי לו אבל בגלל שאני מאוד דוגלת בכנות סיפרתי לחבר החדש על זה והוא מבחינתו קצת נלחץ נראה לי.בגלל החוסר יציבות הזה בקשר החדש שגורם לי לחשוב על החבר הקודם אני מרגישה מגעיל ושאני תקועה וממש לא יודעת מה לעשות, יש לציין שהקשר החדש גרם לי לעבור הלאה ולשכוח כמעט את הקשר הישן אבל כל המשברים הקטנים האלה על ההתחלה של הקשר גורמים לי לשאול האם זה באמת זה? גם את חבר שלי זה מלחיץ כי הוא טוען שאם היום אחרי חודשיים זה נראה ככה, מה יהיה בעוד כמה שנים?איך אני ממשיכה מכאן? ובכלל איפה אני טועה?ולמה כל הזמן אני חוזרת למחשבות על העבר שלא היה כזה טוב? כי אם הוא כן היה עדיין הייתי שם, אבל אנו לצערי זוכרים רק את הדברים הטובים ואליהם מתגעגעים.סליחה על המכתב הארוך, אשמח לתשובהשני
ד"ר אורן חסון
לא טועה, אלא מתקשה להחליט, ובוחנת
⌄
שני יקרה,
את לא טועה, את פשוט מתקשה להחליט וצריכה לבדוק. כי יש לך שתי אופציות, החבר הנוכחי והחבר הקודם. את פוחדת לעשות טעות, אז את בודקת כל מקור אפשרי לטעות. טבעי לגמרי. אבל את לא יכולה לצפות שחבר "בן חודשיים", יבין אותך ויכיר אותך כמו חבר "בן שנתיים". כך שמסיבה זו צפויה אסימטריה, וכשאת מספרת לו שהאקס שלך מזנב בו, לא פלא שהוא נלחץ. והכל היה יכול להיות טוב ויפה, והיית יכולה להמשיך ולבדוק אותו, ולהקשות עליו לפעמים, ולהלחיץ אותו, כדי להיות בטוחה שהוא מעוניין בך, ושהוא עומד בקרטוריונים, לולא היה בצד השני אדם, עם צרכים ורצונות וחששות משלו, וגם עם הפחדים שמא תהיי תמיד כזו מלחיצה ומתרחקת. ועם כל הרצון הטוב שלו, הוא הרי לא מכיר אותך מספיק טוב, ואם זה מה שהוא לומד עלייך, הוא עלול להישבר בסופו של דבר. מכיוון שכך, המבחנים הללו, למרות שאת זקוקה להם, עלולים בסופו של דבר להזיק לך. במצב העניינים הנוכחי, את צריכה להחליט מהר יותר, וללמוד להיות יותר שלמה עם החלטה. למרות הקושי.