התלבטויות מוסריות בזוגיות

תאריך פנייה: 06.10.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דין
התלבטות
06.10.2015 • 01:41

שלום
קוראים לי דין בן 21 אחרי שירות צבאי...במהלך הצבא הכרתי בחורה בגילי שבהמשך אחרי שניסיתי הרבה זמן היית גם לחברה הראשונה שלי.אנחנו עדיין חברים.יש בעיה אחת...אני נמצא במן סוג של קונפליקט. החברה היא דתייה ואני חילוני ואני יודע שהיא שואפת בסופו של דבר (לא לוחצת היא יודעת שאם זה יקרה יקרה בעוד כשלוש שנים ולא כרגע )לחתונה. הבעיה היא כזאת. אני והיא חברים כבר 5 חודשים ודיברנו כמה פעמים על עניין הסקס.(עשינו כל מיניע דברים ועוד לא עשינו את הדבר האמיתי) ואני יודע שכרגע היא מרגישה לדעתי כמעט מוכנה לדבר האמיתי .אני בתור גבר שמאוד רוצה את זה ולא התנסה בכך בחיים רוצה לחוות את זה איתה והיא גם רוצה אבל אני פוחד לעשות את זה איתה כי איני בטוח שאתחתן איתה ואיני רוצה לפגוע בה באיזשהי צורה אם אתה מבין.אני יודע שהיא רוצה עמוק בתוכה להישאר בתולה עד החתונה אבל אני יודע גם שבסופו של דבר נעשה את זה גם אם לא נתחת ואני מתלבט אם לעשות את זה איתה ומה לעשות בכלל כי מין זה עניין חשוב לי. תודה.

ד"ר אורן חסון
מוסר ושליטה עצמית
06.10.2015 • 20:04

דין יקר,
אני חושב שזה מאד יפה מצידך ונכון, להתחשב בה ובצרכים שלה, לעכשיו ולעתיד. לכן, מבחינתה אתה עושה את הדבר הנכון. ואם זו תהיה החלטה שלה לעשות את זה עכשיו, יתכן שתרגיש שזה מחייב אותך להתחתן איתה. או לפחות להרגיש רע מאד אם יום אחד תחליט שהיא לא מספיק טובה לך ושאתה רוצה להתנסות עוד או לחפש מישהי אחרת. כך שהקונפליקט שלך כרגע הוא בין הרצון שלך להתנסות, ועם מי אם לא עם מי שאתה אוהב, לבין הצורך שלך להגן עליה, כמו גם להגן על עצמך ועל התדמית שלך בעיני עצמך כאדם מוסרי.תצטרכו כנראה להמשיך ולדבר על זה הרבה. להיות אדם מוסרי ועם שליטה עצמית זה יכול להיות לפעמים קשה, ומכאן ההתלבטויות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083