גבר צעיר, אשה צעירה: פער ציפיות

תאריך פנייה: 04.10.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
בן זוגי לא בטוח שבהוא רוצה להתחתן
04.10.2015 • 11:35

אני בת 22 וחבר שלי בן גילי. אנחנו מכירים כל החיים וחברים טובים מגיל 17. לפני שנה הוא התחיל להרגיש רגשות יותר חזקים כלפיי ונהיינו זוג. הכל הולך לנו מדהים, מתאימים בצורה יוצאת דופן ובאמת חווים אהבה גדולה עם הרבה תשוקה. הזוגיות שלנו היא אינטנסיבית מכיוון שאנחנו שכנים וניתן לומר שאנו חיים כזוג כמעט נשוי רוב הזמן.
נושא החתונה עלה בחודשים האחרונים והוא טוען שהוא לא בשל להתחייבות כזו בשנתיים הקרובות לפחות ומעבר לכך- הוא לא יכול להגיד ב100 אחוז שאנחנו נתחתן. הוא טוען שהוא מאוד מקווה שאנחנו אכן נתחתן והוא לחלוטין רואה בי מישהי שיוכל להקים איתה משפחה. אבל שוב- לא בטוח ולא מוכן להתחייב.
השאלה שלי היא האם כשזה זה יודעים באמת ואם הוא לא בטוח אז כנראה שזה לא זה וכדאי שנפרד? או להיעזר בסבלנות ואולי דברים ישתנו בעתיד?
אני רוצה לציין שמדי פעם אנחנו מדמיינים את העתיד המשותף שלנו והוא אומר כל מיני דברים כמו "כשנתחתן" או "כשיהיו לנו ילדים". הזוגיות שלנו באמת כל כך טובה ואני יודעת שהוא אוהב אותי. השאלה אם זה מספיק?

ד"ר אורן חסון
גבר צעיר, אשה צעירה, באותו גיל
04.10.2015 • 14:44

יעל יקרה,
את בת 22. אבל גם הוא בן 22. לפי תאורך, ייתכן מאד שהוא כן רואה בך את בת זוגו לחיים, אבל רואה את עצמו מתחתן ומקים משפחה רק בעוד שלוש, חמש או עשר שנים. גברים רבים רואים את עצמם קודם כל בונים קריירה, או לפחות רואים אותה בעין (למשל, לפחות כשהם רואים את סיום הלימודים בהישג יד), ולא רוצים לפגוע בזה על ידי אילוצים וצרכים אחרים. למה זה כל כך חשוב להם? - אולי כי החברה שלנו עדיין די שובניסטית ורואה בגבר את זה שתפקידו להיות המפרנס העיקרי. ואם את פחות קרייריסטית ממנו, יתכן שזה עוד יותר גורם לו להבין שהוא זה שאמור להיות המפרנס והקרייריסט ביניכם. אם הוא חושש מכך שהאילוצים הללו של הקמת משפחה וילדם קודם לכן יפריעו לו לקדם את עצמו בקריירה המקצועית וכמפרנס, יתכן שהוא עצמו ירגיש רע ולא ראוי, אולי אפילו קודם כל להערכה עצמית שלו עוד לפני הערכה שלך.אחת הסיבות שפער הגילאים הנפוץ בזוגות, שבו הגבר מבוגר מהאשה, נובע בדיוק מהסיבות האלו, שאת כבר רואה את עצמך מוכנה להקמת משפחה, והוא עדיין לא - בדרך כלל מהסיבות שציינתי למעלה.ואם הוא רואה את עצמו מתחייב להקמת משפחה רק בעוד כמה שנים, יתכן גם שהוא אומר לעצמו, באובייקטיביות שאולי אופיינית לו (שמה לעשות, היא לא ממש רומנטית), בעצם, מי יודע מה יקרה בעוד כמה שנים? עכשיו הוא רוצה אותך. הוא אולי מקווה שימשיך כך, אבל לא יכול לדעת או להתחייב שזה מה שימשיך. זה חלק מהפער הקיים ביניכם, כשהוא גבר צעיר, ואת אשה צעירה, ושניכם באותו גיל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083