התלבטויות וייעוץ זוגי: מה לעשות?
סיון
אני בהריון ובן זוגי מבקש ממני להפיל
⌄
אני בת 26 רווקה ונמצאת במערכת יחסים כמעט 3 שנים עם זוגי, אנו גרים יחד כשנה.בשבוע שעבר נודע לי שאני בהריון, זהו ההריון השני שלי ממנו, בהריון הראשון עברתי הפלה (לפני כשנתיים) שמאוד הצטערתי עליה אח"כ , הייתי בדכאונות , איבדתי את העבודה שלי , לא תפקדתי כמעט חצי שנה.החלטתי שאני משאירה את התינוק הזה יהיה מה שיהיה (בתמיכה מלאה מההורים שלי) אך בן זוגי פשוט לא מפסיק להתעקש שאני אפיל אותו , הוא טוען כי זה לא הזמן כרגע , והוא עדיין מרגיש לא מוכן (בן זוגי בן 28 )אני פשוט אובדת עצות, מצד אחד אני מאוד רוצה את התינוק הזה , אני מרגישה מאוד מוכנה לילד ולאמהות ומצד שני אני פשוט לא רוצה לאבד את הבן זוג שלי , בכל זאת אנחנו לא נשואים ואנילא יודעת מה ייהיה בהמשך??
ד"ר אורן חסון
לבדוק, היטב, מה יקרה אם. לדעת.
⌄
סיוון יקרה,
ראשית, כדאי שתבדקי את הצד המשפטי של מצבך. מה יקרה אם? האם יש לו מחוייבות חוקית, ומהי? שנית, את צריכה לקחת בחשבון שאת מסכנת את הזוגיות. כלומר, שאם תחליטי שאת רוצה לשמור את הילד, כי אף אחד לא יוכל לכפות עליך הפלה, יכול להיות שהוא יכעס עליך מספיק כדי להיפרד ממך, ותישארי לבדך. כאמור – משם והלאה מה שהוא נותן או לא נותן, זה עניין שבינו לבינו, ובינו לבין החוק במדינת ישראל.אלה הן החלטות קשות. אני יודע. אני לא יודע כמה זמן יש לך להחליט (כלומר, כמה זמן את בהריון), אבל אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי כל עוד יש לכם זמן להחליט. כדי שתוכלו לדבר טוב יותר ובאופן יעיל יותר וכדי שאולי תגיעו להסכמות. ובעיקר, להבנה הדדית גם אם לא תסכימו. זה מאד חשוב. לכו ליעוץ זוגי!