אמון בזוגיות: מה עושים כשאין ביטחון מלא?
שירי
האם אני מגזימה
⌄
יש לי בעיה רצינית עם הפייסבוק הזהסליחה אם זה דבר טיפשי לעומת מה שאחרים כותבים פה אבל זה עושה את הנזק שלואני במערכת יחסים כשנתיים , לשנינו יש פייס ולבן זוגי יש נשים שהיה איתם ...במגע מיני . אני לא אוהבת שהן קיימות שםבן זוגי בקושי נכנס ואם כן אומר שהוא לא מדבר איתן אבל לא מוחק מתוך כבוד כי כנראה היו ידידות לפני .הוא אומר תסמכי עליי אמון...אני לא מאמינה בזה, מה זה קשור לאמון ? יש דברים שאין להם מקום.האם אני מגזימה ? או מנסה לשמר על מערכת יחסים נקייה כי באמת ישנם דברים שאין להם מקום ,
ד"ר אורן חסון
הכוח לומר, ולא לדרוש
⌄
שירי יקרה,
בודאי שזה קשור לאמון. אבל אולי זה גם קשור לעמדות שלך ושלו, שאולי לאחר שהבעתם אותם קשה לכם לסגת. קל להיתפס במה שצודק או לא צודק. לכן את מדברת על "אמת כללית" (דברים שאין להם מקום), ולא על אמון. לו היית בוטחת בו לגמרי לגמרי, לא היית מודאגת מהאופציה הזו. וזה בסדר לא לבטוח לגמרי לגמרי. אולי זה לא הוגן, אולי זה מעמיד אותך, לכאורה, בעמדת חולשה לומר שאת לא בוטחת בו בכל מאת האחוזים, אבל זה טבעי להרגיש כך. ובדיוק לכן קשה לך עם זה. ואני חושב שמותר לך לומר לו בפשטות את זה: שזה מרגיש לך לא טוב, ושהיית שמחה לו היה עושה זאת למענך. ומסתפקת בזה, ואולי גם לא חוזרת לנושא אלא אם היתה לך סיבה בולטת יותר שלא לבטוח בו. ואולי הוא יעשה זאת למענך עם הזמן, שזה אולי כמה ימים ואולי כמה שבועות אחר-כך, ואולי לא.