בלבול בזוגיות: מה הסיבה?

תאריך פנייה: 11.05.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אגם
בלאגן...
11.05.2012 • 23:54

ערב טוב,אני בת 22 וחצי והכרתי מישהו לפני שנה וחצי התאהבתי בו לגמרי,הוא שיחק משחקים מההתחלה והייתה לו בעייה בהגדרת הקשר היינו בסטאטוס של לא מוגדרים כמעט חצי שנה ולמראית עין נראים זוג לכל דבר אם זה יציאות משפחה הכל.נשברתי אחרי חצי שנה כשלא הייתה לו תשובה מה אנחנו ויצאתי עם מישהו אחר שנה.הבנתי שאני לא מצליחה לשכוח את הבחור הראשון ונפרדנו.איך שנפרדתי ממנו הוא התחיל לדבר איתי עכשיו חזרנו להיות שוב בקשר וההרגשה היא אותה הרגשה והרבה יותר חזקה יצאנו לכמה דייטים ,הייתי אצלו בבית (ולא קרה כלום) אני באמת לא מבינה מה הוא רוצה ממני הוא יודע בדיוק מה אני מרגישה התחלנו לצאת לפני חודש ורק עכשיו נישק אותי אני מבולבלת ולא רוצה להגיע למצב הקודם שוב אני באמת רוצה אותו.יותר מאשמח לעצתך,תודה!

ד"ר אורן חסון
סיבות לאי בהירות
14.05.2012 • 11:19

אגם יקרה,
לא הבנתי אם "הוא", שאיתו חזרת להיות בקשר הוא הראשון או השני. אני מניח שהוא הראשון. האם הסטטוס של "לא מוגדרים" היה בעיני החברה? בפייסבוק? בעיניו הוא? האם הוא מרוחק ממך ולא יודע להתקרב ולהיות אינטימי וזו הבעיה? כל הסיפור הזה לסיבות שבגללן את מבולבלת אינו ברור מתוך מכתבך.אם מה שמבלבל אותך הוא שהוא לא מתקרב ויוצר אינטימיות איתך, יתכן שיש לו בעיה בזה, ולא בגלל שהוא לא מעוניין בך. ואם הבעיה היא הצגתכם כזוג בעיני החברה (או ההצהרה בפנייך), יתכן שיש לו קושי בקבלת החלטות, או קושי בהתחייבות, או שהוא לא בטוח בכוונותיו לגבי הקשר איתך - או, וזה בודאי הדבר שאת הכי חוששת ממנו, שאין לו כוונות רציניות לגבי הקשר איתך. כל אחת מהאפשרויות יכולה להיות נכונה, ואולי גם עוד אחת או שתיים נוספות. הלוואי ויכולתי להיות מדוייק יותר. והבלבול שלך נובע גם מכך שאת לא יודעת מה מתוך זה נכון או לא, גם משום שהוא מוצא חן בעינייך, ואת מוכנה לשאת, לכן, מטען יותר גדול של אי ודאות למען הסיכוי שזה יעבוד בכל זאת, וגם אולי משום שאתם לא מדברים על זה מספיק כדי להבין מה בדיוק קורה אצלו בפנים. אולי גם משום שקשה לו לדבר על חולשות וקשיים ביכולות הרגשיות שלו, אם זו הסיבה, או, אם הוא טיפוס ציני יותר, אינטרס להשאיר אותך באי בהירות. קחי את כל אלה, ונסי להבין יותר טוב מה נכון ומה אינו נכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אגם
סיבות לאי בהירות
14.05.2012 • 19:03

שלום
ד"ר אורןהבחור שעליו אני מדברת מבולבל ובאמת לא יודע מה הוא רוצה מעצמו או ממני,הייתה לו בעייה להגדיר אותנו כחברים בעיני החברה,בפייסבוק אבל למראית עין כשאנחנו יוצאים זה נראה זוג לכל דבר,לא ברור לי מה המטרה של להיות במשהו לא מוגדר כשהוא יוצא איתי ואנחנו עם המשפחות אחד של השניה?היינו מאוד קרובים מבחינה אינטימית זה לא הבעייה אבל לא שכבנו.והפחד שלי הוא שהוא לא בכיוון של מערכת יחסים או רצינות בקשר,למרות שזה נראה אחרת,הרגשה של משחקים,הוא לא בנאדם שיפתח את הנושא כי הקשר האחרון הרציני שהיה לו היה לפני 4 שנים.איך אני יכולה לדעת מה מסתתר כאן? מה המטרה שאנחנו שוב בקשר אם זה לשווא..

ד"ר אורן חסון
מסוגל או רוצה
16.05.2012 • 17:18

אגם יקרה,
מכיוון שאני לא יודע יותר ממך מה מניע אותו ומה סיבותיו, אני לא יכול אלא להחזיר אותך לתשובתי הקודמת באשר לתהליך קבלת ההחלטה שלך מה לעשות עם זה. יותר מידע תצטרכי לקבל רק ממנו, וזו אכן שאלה אם הוא רוצה לתת את המידע הזה ולא מסוגל, או מסוגל ולא רוצה לתת אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083