התלבטויות בנישואין: פשרות ודיונים

תאריך פנייה: 03.04.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טל
זוגיות
03.04.2013 • 02:39

שלום.
.!!!
רציתי בבקשה לדעת האם אפשרי לעזור לי..??!?!
לפני ארבעה חודשים התחתני עם אהבת חיי,אני כל כך אוהבת אותו שאני מוכנה לעשות בשבילו הכל..!!!
כיום לאחר שאנחנו זוג נשוי וטרי וכמובן צעיר אני 22 והוא 27 ...אני ממש ממש רוצה ילד..
והוא לא מוכן לשמוע על זה בכלל..אני כל כל רוצה את זה וכל כך חושבת על זה שאני לא נירדמת בלילות..
האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לשנות את דעתו...כי מנש חשוב לי שנהיה הורים צעירים ולשמוע חוות דעת מקצועית בנושא..!!!
אשמח לכל עזרה תודה!

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי בתחילת הנישואים
04.04.2013 • 00:43

טל יקרה,
יש ביניהם אי הסכמה מהותית. אבל גם אי הבנה די משמעותית... את אומרת שאת "מוכנה לעשות בשבילו הכל!!!", אבל זה הכל חוץ מאשר לחיות איתו ללא ילדים. אז אולי זה לא הכל. ואולי יש עוד דברים שאת לא מוכנה, ועוד דברים שהוא לא מוכן. המציאות היא יותר אוסף של עניינים קטנים וגדולים שצריך להסכים עליהם, כדי להשיג משהו שאינו "הכל". ואני חושב שזה לא הדבר היחיד שאת מקצינה במכתב שלך. אולי גם הוא לא.את כותבת שהוא לא מוכן לשמוע על ילד, אבל לא כתבת באיזה טווח זמן. האם לעולם לא? האם לא בחודש הקרוב? בחצי שנה הקרובה? האם לא בשנתיים הקרובות? בחמש? אולי זה לא הכל או לא כלום, אלא שאלה של מתי, ואולי זה לא התפשרות על חצי או רבע ילד (כלומר, פשרה של אי שם בין "ילד" ל"לא ילד"), אלא פשרה שבין להתחיל עכשיו, ללהתחיל בעוד שלוש או ארבע שנים, שאם זה כך, אזי אפשר לעשות "משא ומתן" סביר, שאינו צריך להיפתר בזה הרגע, ועליו לשבור אולי את הנישואים כבר בעוד חודש, אלא לקחת קצת את הזמן, לבנות קודם את האמון הזוגי והכיף הזוגי, ותוך כדי כך להמשיך בדיון, עד לרגע שבו הוא כל כך יאהב אותך, והוא כל כך שמח בך ובטוב שאת עושה לו, שהוא ישמח גם כן לשמח אותך בלהביא ילד לפני המועד שתכנן.אם קשה לכם ההתנהלות הזו, אז יתכן מאד שלא הכנתם נכון את הנישואים שלכם, למשל, אולי כי רציתם להתחתן קודם, ולכן לא להעלות נושאים שאין עליהם הסכמה מראש כדי שלא לסכן את החתונה, ולחשוב ש"הכל יסתדר אחר-כך". מכיוון שלא הכל הסתדר אחר-כך, הגיע הזמן שתעשו זאת עכשיו.יעוץ זוגי בתחילת הדרךיכול לעזור לכם מאד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083