החלטות בזוגיות: מי צודק?

תאריך פנייה: 04.04.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נועה
זוגיות והחלטות
04.04.2013 • 16:32

אני ובן זוגי נשואים כחודשיים ועכשיו קבלנו מההורים סכום כסף נאה שאותו החלטנו להפקיד בפקדון כדי בסופו של דבר לקנות דירה. התחלנו לברר ואפילו היינו בבנק, שמענו על תוכנית רימונים וישר התלהבנו כיה היא מתאימה לנו. כשחזרנו הביתה הוא התחיל לחפש ושוב לבדוק והוא לא האדם הכי החלטי ויוצא לנו להתווכח בגלל שהוא לא רוצה להחליט ואני מעדיפה כבר לסגור את הכסף לזמן הקרוב (4 שנים עם אפשרות למשוך כל יום, מה יותר נוח מזה?) בקיצור, איך אני יכולה לעודד אותן לקחת את ההחלטה כבר?

ד"ר אורן חסון
שקול וזהיר, או נמהרת להחליט?
07.04.2013 • 23:27

נועה יקרה,
יכול להיות שהוא צודק, ושאולי זו לא התוכנית הטובה ביותר. יתכן שהוא באמת לא החלטי מספיק, כפי שאת כותבת, אבל אולי בעצם את היא זו שמתלהבת מהר מדי?העובדה היא שאת כותבת, והעובדה היא שאת משוכנעת שאת צודקת ושהוא מתעכב בשל החרדות שלו להתחייב, אבל האם זה נכון? ואולי את היא זו שמתלהבת לפני שבדקת היטב את כל העובדות? אולי האיש שלך הוא דווקא שקול, וחושב שכדאי לבחון אלטרנטיבות אחרות לפני החלטה? איך יודעים מה נכון יותר מבין שתי האפשרויות האלה?בשביל זה אתם שניים. אתם צריכים לדעת ולהכיר את ההבדלים ביניכם גם באופי, להיות מסוגלים לדבר זה עם זה, ודרך התקשורת שביניכם לדעת לקבל החלטות. אתם צריכים לקבל זה את דעתו של זה, וללמוד ליצור תקשורת שבה אתם יכולים גם לומר וגם להקשיב. אולי גם את צריכה להקשיב לו, כדי שהוא יהיה מסוגל להקשיב לך, כך שבסופו של דבר הזוגיות שלכם תוכל להתנהל כראוי, ועם כבוד הדדי, ועם הסבלנות שאתם נדרשים לה כדי לחיות ביחד ולקבל החלטות ביחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083