התלבטויות בזוגיות צעירה
דורין
כשהוא מתקשה להחליט...
⌄
אנחנו ביחד כבר כמעט שלוש שנים . אני בת 20 והוא בן 21. שלוש שנים מדהימות של אהבה, אומנם עם עליות וירידות כמו כולם .. אבל בסך הכל זוגיות מאוד מאושרת . הבעיה טמונה בכך שמה כבר היה לו לפניי איזה קשרים או התנסויות? כשהכרנו הוא היה בן 19 ואני בת 18 כלומר אפשר להגיד שהיינו ממש ילדים. לי זה מעולם לא הפריע ה"חוסר ניסיון " שלי ולעומת זאת הוא כגבר מרגיש שהוא מפספס דברים מצידו כי הוא רואה את כל החברים שלו [ שאיכשהו לרוע מזלי כולם רווקים באושר ] ולא פעם עלה הנושא הזה שיום אחד הוא ירצה לקחת הפסקה ו"להתנסות" לא הוגדר פרק זמן ולא הוגדר מתי זה יקרה אבל זה משהו שמובן שיקרה והוא כל הזמן אומר לי שאם היינו נפגשים באיחור של 3 או 4 שנים מאוחר יותר אז הוא היה בלי שום צל של ספק מתחתן איתי. וכך מדי פעם הנושא הזה עולה ובעצם הופך את כל עולמי כי אני נחרדת רק מחצי מחשבה שהוא יהיה עם מישהי אחרת גם אם לא מדובר עכשיו ברגע זה אלא מתישהו ועוד בנסיבות כאלה. אני מצדי בחיים שלי לא הרגשתי ככה אולי כי נפגעתי מספיק בעבר. וכך זה קורה שמדי פעם עולה הנושא הזה בתדירות של פעם בשלושה ארבעה חודשים הופך לי את כל הראש ואז הכל חוזר לעצמו והכל באמת מעולה ואנחנו זוג מאוד אוהב ומאושר . אני יודעת שהוא לא אומר את זה מתוך רוע או מתוך לא יודעת מה והוא אומר שהוא פשוט לא יכול לשקר לי כמו שהיו עושים רוב הגברים שהוא איתי לנצח נצחים ללא פשרות כי זה לא באמת מה שהוא מרגיש .וואו אני באמת מצטערת בשבילך שאתה צריך לקרוא את כל החפירה הזאת אבל אני באמת לא יודעת מה לעשות כבר תקופה ארוכה שהנושא הזה לא מפסיק להדהד לי בראש ואולי לשמוע מישהו שרואה את זה מהצד יעזור לי לעשות משהו בנושא.
דורית
כשהוא מתקשה להחליט...
⌄
תקראי את השאלה שלי "אוהב אבל נפרד ממני" כמה הודעות למטה.. זה בדיוק מה שהיה לי עם חבר שלי..
ד"ר אורן חסון
לשקול מתוך הבנה של עצמך ושלו
⌄
דורין יקרה,
אין לי תשובה ברורה בשבילך. את צודקת שהאמירות שלו על כך מאיימות עליך, ושאת לא יודעת אם הוא יישאר איתך או לא. ואכן, דורית הפנתה אותך ובצדק להתכתבות שלה איתי, כמה שאלות למטה, כשהיא כבר כמה צעדים קדימה יותר. האם כך יקרה? – לא יודע. אתם די צעירים, ולכן כל זה תלוי מאד גם בקצב שבו כל אחד מכם רואה את התקדמות החיים הזוגיים שלו. אם הוא חושב על נישואים וילדים רק בעוד כמה שנים, ולאחר שיהיה ברור לעצמו יותר מבחינת לימודים ומקצוע וכלכלה, הסיכוי שירצה לבדוק את עצמו עד אז גדול יותר. אם הוא מתיר לעצמו יותר להיסחף על כנפי הרומנטיקה עוד לפני כן, אולי כי הוא מרגיש בטוח כלכלית בשל הגב של הוריו, למשל, אז אולי יהיה מוכן יותר לוותר על החלום שלו.ובאיזה שהוא מקום, גם התגובה שלך תלויה ב"לוח הזמנים" שלך. אם את רואה את עצמך נשואה ועם ילדים רק בעוד 5-6 שנים, תוכלי להרשות לעצמך להישאר איתו גם אם התנאים בטוחים פחות, כי את לומדת זוגיות, יש לך חבר שאת אוהבת, וכיף לך איתו, וללא מחשבות מרובות מדי על העתיד הרחוק. ואם את מסתכלת הרבה יותר קרוב, ורוצה נישואים וילדים "עוד מעט", תהיי פחות מוכנה לסכן את עתידך. לכן... אין לי תשובה ברורה בשבילך. אלו הם דברים שתצטרכי לשקול מתוך הבנת עצמך והבנתך אותו.