התלבטויות בזוגיות: מתי קל להיפרד?
יהלי
גירושין ושוב ביחד..
⌄
אני ובעלי נשואים 14 שנים ויש לנו 3 ילדים מקסימים (13,7,2) בשנתיים האחרונות בהריון עם בננו הצעיר התרחקנו ונתנו לאדישות ולכעסים להיכנס לאמצע..לפני כשנה התחיל בעלי בהליכי גירושין והתחיל מאבק בבתי משפט ובמקביל אני ביקשתי כל הזמן שלום בית (לא כטקטיקה אלא כי באמת חשבתי שחבל) ברבנות. בעלי גר בסמיכות אליי ביחידת דיור שברשותנו ואני והילדים בבית כשאנו שומרים על הסדרי ראיה והכל..לפני כשבועיים ראיתי שהרכב שלו לא זז מהבית ודאגתי לו מאחר ולא אופייני לו לא ללכת לעבודה ולא לצאת מהבית ונכנסתי לראות מה קורה, פתאום התחלתי לדבר והוא שיתף פעולה וצחקנו ודיברנו במשך כ3 שעות(!!!) מאז בשבועיים האחרונים אנו מדברים המון שולחים SMS ועושים אהבה כאילו אין מחר, הוא עדין ביחידת הדיור וזה נותן הרגשה של רווקים. אנו עדין לא התגרשנו ועדין לא חתמנו על חוזה גירושין ועדין נשואים לכל דבר אבל פרודים.בעלי לא רוצה לחזור למרות שאומר שהוא אוהב אותי כי הוא מפחד שמשהו יתפוצץ בעוד שלוש ארבע שנים ואז לא יהיה לו כסף שוב לעו"ד ולמשפטים ואני אומרת לו שאפשר לסבול הכל חוץ מפרידה כי אני נורא אוהבת אותו. בסקס האחרון שהיה בסוף שבוע אמרתי לו שאני נורא אוהבת אותו והוא אמר שגם הוא מאוד אוהב ואם יהיה לי גבר אחר הוא ממש יכאב, אבל אומר שאפשר להתגרש ולהמשיך לאהוב כמו עכשו רק בלי הרבנות (לא נוכל לחזור לאחר הגירושים מאחר והוא כוהן ואני יהיה גרושה) מה עליי לעשות להיפרד כידידים ולהשאר כך או להילחם על ביתי.
ד"ר אורן חסון
כאשר קל להיפרד
⌄
יהלי יקרה,
עושה רושם שהוא רוצה אותך באופן לא מחייב, ואין לי ספק שאת מעדיפה את המחוייבות (גם אם יש לה מחיר כלכלי - ואני לא בטוח שזה נכון). יש כאן שני עניינים חשובים על הפרק. האחד – שייתכן שאם תזרמי עם זה, הקשר ביניכם יימשך עוד, כפי שהוא, לפחות עד למריבה גדולה שתצוץ מתישהו (או אולי עד לפיתוי גדול שיהיה לו). הרבה יותר קל להיפרד כאשר אתם גרושים מאשר כאשר אתם נשואים.השני – שהילדים שלכם בודאי מאד מבולבלים, ובטח שלא פחות ממך. תהיו ביחד או לא? כאשר אתם לא בטוחים במה שאתם (זוג נשוי או לא), גם הם מתנדנדים בחוסר ודאות בין ביטחון ביציבות החיים שלהם, או חוסר ביטחון בו, ושבכל רגע החיים שלהם עלולים להתהפך. מה שלא תעשו, אתם צריכים למצוא סידור ברור והסבר ברור להם, כדי שיידעו מה קורה ומה עלול לקרות. וגם – שלא יטילו את האשמה על אחד מכם (כי הוא עוזב או כי את לא הצלחת להחזיק אותו, למשל, ועוד ועוד), כי זו תהיה הנטייה הטבעית שלהם. ואם זה יקרה, יהיה להם מאד לא קל איתכם, ואולי גם לכם לא קל איתם.