התלבטויות בזוגיות: מה לעשות?
ג'
חייב עזרה מקצועית לגבי החלטה חשובה
⌄
אני בחור בן 25 המנהל מערכת יחסים עם אישה בת 35 במשך השנה וחצי האחרונות.
ב4 החודשים האחרונים עברנו גם לגור ביחד.
חשוב להבהיר שיש לה ילד בן 12
היא כן בונה על חתונה בשנה הקרובה
וחשוב גם לציין שעד היום היא חושבת שאני בן 29
זה ממש לא היה משהו שתוכנן זה פשוט היה שקר קטן מיום הכרותנו2
ומאז לעולם לא יצא לנו לגוע בנושא כך שהמצב כך נשאר.
הנקודה היא שאני ממש לא בנוי לחתונה עכשיו הן מהפן הכלכלי והן מבחינת גילי שאני לגמרי חושב שהוא צעיר מידי.
חשוב גם לציין שהנקודה שיש לה ילד כבר בן 12 גם כן מפריעה לי מאוד בתוך המחשבה של להתחתן איתה.
הבעיה היא שאני אוהב אותה כמו משוגע היא אהבת חיי אני פשוט לא מסוגל לחשוב על המשך החיים בלעדיה. או על כך שהיא תמשיך את חייה עם גבר אחר זה מחשבות שפשוט מוציאות אותי מדעתי.
נקודה חשןבה מאוד היא שמדבר באישה בת 35 שניראת מדהים ברמות הגבוהות ביותר שיש.
ולפעמים יוצא לי לחשוב שאולי זה היופי הקיצוני הזה שלה והסקס שמדהים בקיצוניות מחולטת, שאולי זו בעצם הסיבה שגורמת לי לחשוב שאני מאוהב בה כלכך?
או אולי הפחד לאבד בחורה שניראת טוב כלכך כי אולי יניה קשה למצוא אחריה אחת כזו?
אני בעצמי לא יודע מה התשובה ומה נכון או לא נכון.
בבקשה אשמח שאיש מקצוע יוכל לתת לי תשובה יותר ישרה ונכונה
שאולי תיתן לי כיוון מסויים ואדע אם ללכת או להשאר.
תודה רבה מראש
ד"ר אורן חסון
שני הבטים לאהבה
⌄
ג יקר,
אתה רוצה "שאיש מקצוע יגיד לך מה לעשות" כי אתה לא יודע. אני מבין את זה, כי אתה עומד מול צרכים מנוגדים, ולא יודע להחליט מה חשוב יותר. אלא שאף אחד אחר לא יוכל להגיד לך טוב יותר מה חשוב יותרלך. איש מקצוע טוב יוכל לשבת איתך, לדון באפשרויות שלך, ויעזור לך לשקול אותן. אתה תחליט.הקושי שלך הוא כנראה בויתור על משהו חשוב. אתה מבין שאתה לא יכול להשיג את הכל: גם את החברה שלך, ולממש את אופי האהבה שהיא רוצה וזקוקה לו, וגם את העצמאות שלך וההתפתחות האישית שלך בדרך שאתה חושב שהיא נכונה לך. על אחד מהם תצליח לוותר. אתה לא מוכן להתחתן, ואתה לא מוכן לוותר עליה. תצטרך להחליט. וכן, תצטרך גם לומר לה בן כמה אתה באמת. זה חלק מהדיל. איך היא תגיב? - אני לא יודע. יכול להיות שהיא תפטור אותך מהדילמה ("לא מתאים לי" או "אני מבינה אם כך למה קשה לך להתחתן עכשיו, בו נחכה ארבע שנים"), ויכול להיות שלא ("לא איכפת לי בן כמה אתה, אבל אני רוצה שנתחתן עכשיו").כרגע, אתה בעיקר לא מוכן לוותר על משהו טוב. האם אתה באמת מאוהב, שזה אומר מוכן להקריב מעצמך ומטוב שלך למענה? אני לא בטוח, למען האמת. אני כן חושב שאתה מרגיש שאתה מאוהב מאד, בשל הבט אחר של אהבה - שאתה לא מוכן לוותר עליה בשום אופן. אהבה כוללת את שני ההבטים גם יחד. כרגע, אני שומע ממך בעיקר את ההבט השני, האגואיסטי יותר של האהבה.