התמודדות עם חוסר שביעות רצון בנישואין
נוגה
נישואין
⌄
שלום
רציתי להתייעץ. אני בת 33, בעלי בין אותו גיל. נשואים שנה וביחד ארבע שנים.
אנו כל הזמן בעליות ומורדות. ההחלטה להתחתן לא הייתה קלה. אני אף פעם לא הרגשתי מאוהבת בו נואשות ולא נמשכתי אליו בתשוקה עזה. הכל היה מתון נוח נעים ומה שהכי קסם לי זה העניין החכמה שלו והדמיון בהשקפותינו לגבי הרבה נושאים.
לא אכחיש שגם השעון הביולוגי שיחק תפקיד בהחלטה זו.
אני רוצה ילדים ומשפחה.
לאחרונה מוצאת את עצמי תוהה בעניין המשיכה, תשוקה, ההתאהבות הזו שאין לי. עולים לי זיכרונות עבר מאהוב שעזב אותי וזה לא מרפה. אני לא מרגישה בנוח עם זה שוויתרתי על אהבה (מאוהבות) ותשוקה. וזה נראה לי 'לא בסדר'. אני באה מרקע מאד לוחץ מכיוון הסביבה, משפחה, חברים. אין אצלנו רווקות. זה לא מקובל. ואני בעצמי רוצה משפחה ואב לילדיי..
מה דעתך על הסיטואציה?
והאם יש לי 'מה לעשות' במצב הנתון הזה? (יש איך לשפר?)(איך גורמים לי להתאהב בו?!).
האם אני נידונה להתגרש בעוד כמה שנים ולקבל את הסטטוס המפורסם גרושה +.. ?
וכשאני חושבת על זה, גם אז איני מתעודדת, כי לחיות לבד אני לא רוצה ולמצוא זוגיות, התאהבות זה כ"כ נדיר.(אציין פרט חשוב שלפני בעלי, הייתי 7 שנים בכל מיני מערכות יחסים שגם בהן לא הייתי מאוהבת. וזו הייתה אחת הסיבות, תמיד מצידי, לפרידה מאותם בני זוג. ) על כן באופן רציונלי והסתכלות על הדברים החיוביים מאד בקשר הנוכחי, החלטתי להתמסד. לא רציתי להיות מאלה שמחכות לנסיך לעד ובסוף מפספסת את הרכבת. .. וליצור משפחת כלאיים מבנק זרע וכו' לא מאמינה שהייתי מסוגלת. אני די שמרנית
ד"ר אורן חסון
חיפוש אופק שתהיי שלמה איתו
⌄
נוגה יקרה,
אני לא יודע אם זה ינחם אותך לדעת שהתחושה הזו שלך, והסיבות שלך לנישואים הם דבר נפוץ, ובדרך כלל מסיבות די דומות. יש מי שמצליח להגיע משם למסלול של סיפוק ותחושת הצלחה, ויש מי שמתקשה בזה. הרבה תלוי בסיפור הפנימי שאת מספרת לעצמך, כי עוצמת החסר שלך תלויה בו, וגם היכולת שלך להתמסר לקשר הנוכחי שלך. אין לי תשובות פשוטות עבורך, פרט לכך שאני יכול לומר לך שאנשים רבים, גברים כנשים, מתמודדים עם מצב דומה בהצלחה. כרגע, אני לא יודע מספיק ואין אפשרות בדרך הפורום לנהל דיאלוג משמעותי שבעזרתו תוכלי לדעת טוב יותר מה היכולות והפוטנציאל שלך בתוך הזוגיות כדי להחליט. כשאין דרך ברורה, כל שביל שאת פוסעת בו היא הימור, ואת מתקשה יותר לראות איך ייראה האופק. ולכן, אולי כדאי שתלכי לטיפול כדי שתוכלי להיות שלמה יותר עם כל דרך שתבחרי בה.