התלבטויות בזוגיות: מה לעשות?
מוזר לי
מתלבטת מה לעשות
⌄
אני בת 23 ונמצאת עם חבר שלי שנתיים. הכל מתנהל טוב, ולאחרונה שקלנו לעבור לגור ביחד. קרה לי במשך הזמן שפגשתי בחורים שדי סיקרנו אותי, אבל לא קרה כלום ויחסית מהר, מהיכרות ידידותית הבנתי עד כמה מה שיש לי עם חבר שלי טוב. לאחרונה, התחלתי להסתובב עם אחד מידידיי ויש לנו סוג של חיבור וכימיה. אנחנו מבלים לא מעט זמן ביחד, וזה קצת התחיל לערער אותי. אני לא יודעת איך להתנהג- להפסיק להסתובב עימו כך שזה לא יסכן כלום או דווקא כן להמשיך בקשר הידידותי כי אם יש שם משהו שעלול לסכן את המערכת יחסים, עדיף לגלות זאת במוקדם ולא במאוחר?
ד"ר אורן חסון
לחשוב, לסכן ולדעת
⌄
בת 23 יקרה,
את מתלבטת, וזה טבעי. העולם שלנו עשיר במצבי חוסר ודאות. האם תתאהבי בידיד שלך, והוא יתאהב בך, ותהיו מאושרים? – אולי. ואולי לא. הרי לא ניסית לחיות איתו, והיחסים ביניכם לא עברו מבחנים של ממש. קל להימשך למישהו, קשה יותר לקיים איתו יחסים שיעמדו במבחן הקשיים שזוגיות לאורך זמן יוצרת. יש לך הרבה יותר חוסר ודאות בקשר הזה, מאשר בקשר הנוכחי שלך, אותו את מסכנת עכשיו.האם תוכלי להניח לכל המחשבות הללו, של מה שאת מפסידה אם תישארי בקשר עם החבר שלך, ולהיות מאושרת איתו? – אולי. ואולי לא. עוד לא גרתם ביחד, ואולי את אף פעם לא מרוצה ממה שיש לך. ואולי את לא מרוצה מספיק ממנו, ולא כתופעה כללית. ואולי עצם העובדה שהעולם הנוכחי מאפשר לנו לזפזף כל כך בקלות בין קשרים, הוא שמקשה עליך שלא לחשוב על מה שאת עלולה להפסיד. וזה נכון... הרבה יותר קשה להחזיק קשר בשנות האלפיים, כאשר קשרים חדשים זמינים כל כך, מאשר בשנות התשעים. ויותר קשה בשנות התשעים מאשר בשנות השמונים. האינטרנט, הסלולרים, התחבורה.את רק צריכה להחליט.אתצריכה להחליט. כי את היא זו שיודעת טוב יותר. ואת היא גם זו שצריכה להבין יותר את המגבלות שלה ביכולת ליצור קשר, כדי לדעת מתי הזמן הנכון לשים את הגבולות שלך לעצמך.
מוזר לי
לחשוב, לסכן ולדעת
⌄
תודה רבה, מאוד עזרת לי.