התלבטויות בזוגיות: האם להישאר או ללכת?

תאריך פנייה: 25.01.2007 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דנה
פער גילאים
25.01.2007 • 15:04

אורן שלום,לפני כ 4 חודשים היכרתי באינטרנט, בחור הצעיר ממני ב 10 שנים(אהיה בת 34 בקרוב). החיבור בינינו היה מיידי והתפתח לאהבה עמוקה. חוויתי בחיי כבר לא מעט מערכות יחסים, אבל מעולם לא הרגשתי תחושה כזו של קרבה, שמחה, שלווה והשלמה. הרגשות שלנו הדדיים ואנחנו בוחרים להתמסר להם, על אף ששאלות ופחדים בנוגע לעתיד צצים מדי פעם ומקשים.אנחנו נמצאים בשלבים שונים בחיים-השאיפה שלי כעת היא להקים משפחה ושלו- ללמוד. נראה שלא קיימת אפשרות לעתיד משותף ופרידה, בזמן כזה או אחר,היא בלתי נמנעת. בנוסף, קיים חשש מתגובת הסביבה והמשפחה בעיקר לפער הגילאים.אציין שניסינו להיפרד והכאב והגעגוע היו קשים מנשוא.אני מתלבטת כיצד לפעול, האם לתת לרגש להנחות אותי או להיגיון?אשמח מאד מאד לקבל את חוות דעתך.תודה גדולה מראש,דנה.

ד"ר אורן חסון
התנאים הנוכחיים
29.01.2007 • 00:58

דנה יקרה,
את שואלת שאלה מסובכת, ואגיד לך למה. לכאורה, ההגיון אומר, ובמידה רבה של צדק, שאת לא צריכה "לבזבז את זמנך" על קשר שלא יעבוד, ומוטב כמה שיותר מהר לצאת ממנו. וזה נכון. אלא שאם תעזבי עכשיו, הכאב שלך, והצער שלך יהיו כאלה שממילא לא יאפשרו לך ליצור קשר משמעותי בזמן הקרוב. אז אולי בעצם כדאי לחכות?התשובה היא: אני לא יודע. ההסתברות שמשהו טוב יצא מזה בטווח הרחוק (כי עכשיו הרי יש בזה הרבה טוב) היא נמוכה. הצורך העיקרי שלו כרגע הוא בביסוס מעמדו הכלכלי והמקצועי, ושלך בהקמת משפחה. אם אתיודעתשאין לזה עתיד, ואם הקמת משפחה חשובים לך, אין לך ברירה אלא לחתוך כמה שיותר מוקדם. אם יש סיכוי סביר שהוא ירצה להתחתן איתך בקרוב, לכי על זה. ומה שלא תחליטי, ייתכן שלא יהיה הדבר הטוב ביותר האפשרי, אלא הדבר הטוב ביותר שאת יכולה להחליט עליו בתנאים הנוכחיים, הרגשיים והאחרים שבהם את נמצאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דנה
התנאים הנוכחיים
30.01.2007 • 15:39

ד"ר חסון, תודה מעומק הלב!דנה.