העצמת חוויות עבר בזוגיות
אבי
געגוע, אהבה, או סתם פרי דמיון
⌄
שלום
וברכהמאוד אודה לך אם תתיחס לשאלה הבאה:לפני כשנתיים נפרדתי מבחורה איתה הייתי בקשר חודשיים בלבד ולא הייתה שם אהבה גדולה. (אם כי היה קושי מסוים בפרידה, כי קצת נקשרנו)כיום לאחר שנתיים, אני מוצא את עצמי יושב שעות ומהרהר על אותו קשר , מרגיש שאני מתגעגע ואולי אף "אוהב" אותה ממרחק שנתיים.כיצד ניתן להסביר זאת?האם לעיתים הפרידה גורמת לגעגוע או אהבה דמיונית?אודה לך מאוד אם תרחיב לי בענין, כי כיום יש לי חברה אחרת שזה מפריע לי מאוד באהבה אליה...תודה רבה
ד"ר אורן חסון
העצמת חוויות מן העבר
⌄
אבי יקר,
לא פעם, יש לנו נטייה להעצים חוויה שחווינו בעבר, ולשכוח את הדברים הקשים שליוו אותה. זה אולי אחד הדברים שקורים לך. אולי אתה אוהב את הזכרונות שלך, ואולי אפילו את הצפיות שהיו לך או שיש לך מאותו קשר ישן, אבל לא בהכרח את החברה שלך לשעבר עצמה. ייתכן שהפרידה שלכם, שהיתה אולי כאשר היא היתה זו שכואבת אותה יותר, זכורה אצלך היום כחוויה של מישהי שרצתה אותך. כמישהי שהיום יש לך אולי איתה אופציה לקשר במקום או לצד הקשר הנוכחי שלך. ולפעמים, הפוטנציאל למשהו נוסף, כשלעצמו, יש בו פיתוי שקשה לעמוד בו, גם אם אינו מציאותי, או גם אם אנחנו לא באמת רוצים בו כקשר משמעותי במקם הקשר הנוכחי.אם זה מפריע לך, ואם אתה באמת רוצה את הקשר הנוכחי שלך, עבור במודע לחשיבה על דברים אחרים בכל פעם שהדבר עולה. מצא לך עיסוק פיזי, רוחני (מוזיקה, סרט, ספר) או אחר, שיוליכו את המחשבות שלך לכיוון אחר.
אבי
העצמת חוויות מן העבר
⌄
תודה רבה!אכן דבריך נשמעים לי פחות או יותר כמסבירים את התופעה!אני בהחלט מנסה לשנות מחשבות, לעיתים זה קל ולעיתים מאוד קשה, ואגב היא היום נשואה, כך שזה בלתי הפיך, וזה מה שהופך את המחשבה לקשה יותר: אולי טעיתי? זהו... עשיתי החלטה לכל החיים! מה היה קורה אם? ..... איך היו נראים החיים אם?זב הולך ובא בגלים של ימים או שבועות, מה שלא קרה במשך שנתיים!השאלה העיקרית, האם זכרון ומחשבות כמו אלו עשויות להפוך במרוצת השנים לבלתי רלוונטיות ומתי שהוא אני אשכח את החוויה החיובית שאני כביכול זוכר מאז, או שככל הנראה, זה משהו שישאר איתי לאורך שנים רבות?תודה על הכל מקרב לב
ד"ר אורן חסון
חלב שנשפך
⌄
אבי יקר,
להפך. זה שזה בלתי הפיך אמור לעשות את זה קל יותר. השאלה היא רק איך אתה מתמודד עם החמצה. אני לא בטוח שזו החמצה גדולה בשבילך, וגם אתה הרי לא בטוח, אבל יתכן שקשה לך להתמודד עם החמצות (חלב שנשפך, מכיר את זה?). תצטרך ללמוד. זה כל כך מקל על החיים...