חילופי זוגות: סיכונים והקשבה

תאריך פנייה: 25.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גברת
נישואים וחילופיי זוגות
25.01.2007 • 17:16

היי, אנחנו זוג שנשוי באושר כבר 19 שנה. שנינו עדיין נראים צעירים הרבה יותר מגילינו והזוגיות ביננו מושלמת.לפני כחצי שנה הצלחתי לשכנע את בעלי לנסות את הקטע של חילופיי זוגות.אכן רשמנו לאתר מיוחד... וגילינו שיש כול כך הרבה זוגות כאלה. הבעיה זרוב הזוגות הם לא באמת זוגות איכותיים לפחות כמו שאנחנו מעריכים את עצמנו. אך בהחלט נהננו מתקופה של יציאות יחד למסיבות לרקוד ולשתות. כיום אני נרגישה שדי שבעתי מזה..אף גבר שם לא עשה לי את זה במידה שאמרתי הנסיון היה שווה. פתאום אני כמהה לתינוק מה שכבר הרבה זמן לא רציתי.יש לי שלושה בנים שהגדול בן 16 וכיום בעלי פתאום לא בטוח ברצונו בילד נוסף...מה שבעבר היה מוכן לעשות הכול על מנת לשכנע אותי להביא ילד נוסף. שאלתי היום האם יש מצב שבעלי לא שש לילד כיום בגלל הוויתור על הפתיחות החדשה? הוא טוען בתוקף שזה לא העניין. ההחלטה גם עבורי לא קלה ואני מרגישה שכול היום אני רק טוחנת עם עצמי את המצב. סה"כ אני חייבת להחליט כבר כי אני בת 39.אשמח לשמוע את דעתך...ודרך אגב בתקופה האחרונה אנחנו שומעים על עוד ועוד זוגות מאתר החילופים שלא מצליחים להביא ילדים או חלו פתאום במחלות מסוכנות ואני חושבת לעצמי אם אין קשר מבחינת האמונה...אלו כול המערכת הזאת אסורה.תודה מראש...

ד"ר אורן חסון
הקשבה הדדית למזער את הסיכונים
30.01.2007 • 16:17

גברת יקרה,
בחילופי זוגות יש סיכונים רבים, הכרוכים במעורבות רגשית מחוץ לנישואים, בריגושים שקשה אחר-כך לעצור בהם, והכי הרבה – בחוסר איזון בין שני בני הזוג באשר לצרכים שלהם, פנימה והחוצה, מה שלפעמים גורם גם להסתרות של קשרים שנוצרו ולניגוד אינטרסים. ייתכן שבן זוגך נמצא בשלב אחר כתוצאה מכך, והמטרות שלו וההשקפה שלו על ההנאות שלו בחיים השתנו.מה שמטריד אותי יותר הוא שאת לא יודעת מה הסיבות שלו לשינוי בדעתו. אולי אתם מדברים פחות היום. דברו יותר. נסי להבין אותו ולאפשר לו להבין אותך. דווקא הבילוי הזה שיצרתם לכם, של חילופי זוגות, דורש הקשבה הדדית כדי לצמצם את הסיכונים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083