התלבטויות בזוגיות: האם לבחון שוב?
ריקי
הטיפוס הביתי
⌄
אני רווקה בת 29 ויש לי חבר בן 33 . אנחנו יוצאים רק חודשיים . הוא טיפוס יותר ביתי ואני אוהבת יותר לצאת ולבלות .בהתחלה היינו יוצאים לבתי קפה , סרטים , מעט למסעדות . הוא אמר לי מההתחלה שהוא לא אוהב לצאת למסעות,בתי קפה,פאבים . הוא אוהב לטייל וללכת לחדר כושר ולשבת בבית . שניינו עובדים הרבה שעות , כך שלא בכל ערב יש לי כוח לצאת . לעומת זאת אני מרגישה צעירה שרוצה להנות מהחיים .בהתחלה איכשהו הצלחתי למשוך אותו אבל תמיד ראיתי שזה כאילו "כרוך" בסבל מבחינתו . בהתחלה חשבתי שהוא קמצן . לאחרונה הצעתי לו הצעה שנצא לאכול במסעדה טובה . הוא טען שמבחינתו יוצאים למסעדה רק בארוע חשוב .הוא טוען שהוא לא אוהב את האוכל של המסעדות ושהוא מעדיף אוכל פשוט וביתי (ועדיף שיהיה של אמא שלו ) . אני לא רוצה להרגיש שבגלל מסעדה סיימתי קשר, אבל זה מפריע לי .אני חושבת שהתירוצים שהוא נתן לי הם לא אמיתיים ויש משהו אחר . השאלה מה ?נא עצתך .
ד"ר אורן חסון
האם להמשיך להעמיד אותו במבחנים?
⌄
ריקי יקרה,
הוא טיפוס ביתי, ואת טיפוס של יציאות ובילויים. החלטת לבחון אותו, ולראות אם הוא ביתי כי זה זול יותר. בחנת אותו, והוא לא עמד במבחן, אלא שאת חוששת שאולי המבחן שעשית לא היה לגמרי מדוייק, ולכן התוצאות אינן חד-משמעיות. נשארת בהתלבטות. ולכן, קודם כל שאלי את עצמך אם המבחנים האלה חיוניים לך. כלומר, מה ההתנהגות שלו את יודעת, רק שאת לא משוכנעת בסיבה. שאלי את עצמך קודם כל, אם הסיבה משנה. כלומר, האם את תוהה אם הוא סתם לא מוכן להוציא עליך כסף, מה שאולי ייתן לך צפי מסויים על החיים המשותפים איתו, או שהוא באמת אוהב בית, מה שישנה במשהו, גם אם לא בהרבה, את החיים המשותפים איתו. אם המבחנים האלה חשובים לך, המשיכי לבחון אותו. אבל אם כך או כך זה לא נראה לך, ולא מתאים לך, אז לא חבל על הזמן והמאמץ? ולעומת זאת, אם כך או כך הוא כן נראה לך מתאים, כי הוא מושך, ואינטליגנטי, ונראה לך שהוא יהיה בעל מסור ואב טוב, ואת מוכנה לספוג את הביתיות שלו, אז כנראה שגם אז המבחנים מיותרים.