טיפים להתמודדות עם התעקשות בני זוג
אינקוגניטו1
בהריון וזקוקה לעזרה עם בעל עקשן
⌄
שלום,
אני בהריון והתבשר לנו שיש לנו בן, בעלי ביקש ממני שאעשה אותו לאיש הכי מאושר עליי אדמות ואסכים לקרוא לעובר שיוולד על שם אביו (מסורת עדתית), איש מקסים אך מאוד חולה כל חייו, למרות שהוא יודע שמבחינת מסורת עדתית מהצד שלי אין קוראים לנולד על שם איש חי ובטח לא על חי וחולני מאוד כל חייו, אצלנו קוראים רק על מת שנפטר בשיבה טובה. בנוסף לכך, בעלי יודע משיחות בעבר על הנושא כי עקרונית מאוד לא מוסכם עבורי לקרוא לאחד מילדיי בשם מאוד ישן (ענתיקה) שכבר קיים אצל כל אחד מבני משפחתו. הסברתי לו שעבורי לקרוא לבני בשם שהוא רוצה זה כאילו שהילד לוקח על כתפיו היסטוריה של אדם אחר. ועוד הסברתי, כי לא אוכל לחיות בשלום עם העובדה שנתתי לבני בכורי שם שכל כך מנוגד לכל דעותיי, עקרונותיי ואמונותיי, לא אוכל להרגיש שייכות לשם הזה לעולם. ניסיתי להציע פשרה, ומכיוון שאנו חיים בחו"ל הצעתי כי את שם אביו נכתוב כשם שני, כיוון שבחו"ל זה מאוד נפוץ שניתנים לתינוקות שני שמות.הוא לא מוכן להתפשר ואינו מציע חלופה כלשהי ואינו מנסה אפילו במעט להתחשב בדעותיי עקרונותיי ואמונותיי, אלא רואה אל מול עיניו רק את רצונו.בבקשה, איך אוכל להתמודד עם כך? זקוקה לעצה
ד"ר אורן חסון
לעצור את התיקווה
⌄
אינקוגניטו יקרה,
הסיבה ששניכם מתעקשים, ולא מוכנים לוותר, היא התקווה שהצד השני יתקפל אם אתם תעמדו על שלכם. זו גם טקטיקה של משא ומתן, וגם ויכוח על עמדות כוח ביניכם.אני חושב שאולי יהיה לך קל יותר אם תגידי לו, בכל פעם שהנושא יעלהמצידו: "לא, ואני לא מתווכחת על זה." ואת עצמך תפסיקי להתייחס לזה. תפסיקי להתווכח, ותפסיקי לנמק. את הנימוקים שלך הוא כבר בטוח יודע בעל-פה, והעובדה היא שזה לא שיכנע אותו. אז תרדי מזה, כי בכל פעם שאת מתווכחת על זה, הוא גם לומד שאת חלשה ולא בטוחה, או שיש לו אולי סיכוי או שניהם. אל תעלי את הנושא, ותסגרי אותו בכל פעם שהוא יעלה אותו.זה עלול להיות מתיש, כי הוא עלול לנסות שוב ושוב, אבל כשלא ירגיש שיתוף פעולה (כלומר, הויכוח יפסיק להיות מעניין), אז יש סיכוי טוב שהוא ירד מהעניין.הסיכון הוא שהוא עלול להיות מאד עקשן, וכאשר תעשו את הרישום של השם לאחר הלידה, הוא יהיה זה שיכפה את רישום השם שהוא רוצה. מכיוון שאין לי מושג מה הפרוצדורה, אני לא יודע אם זה בכלל אפשרי.ואם, לאחר זמן, את רואה שאתם נכנסים בטיסה לתוך קיר אטום ללא מוצא, פנו לייעוץ זוגי נקודתי.