התלבטויות בזוגיות: איך לקבל החלטה
אלה
לאן ממשיכים
⌄
שלום רב
!אני במערכת יחסים של 6 שנים. הכרנו בצבא ומאז אנחנו ביחד. בשנים האחרונות מצאתי את עצמי פעמים רבות מבולבלת לגבי המשך היחסים שלנו. בעיקר מוצאת את עצמי חושבת אם הוא מספיק טוב בשבילי. מוצאת אצלו פגמים או לא מעריכה אותו מספיק. סיבה נוספת היא ששנינו הראשונים והיחידים אחד של השני ועוברות לי מחשבות גם אם מישהו אחר אולי יכל להיות לי יותר טוב או קצת הרגשת פספוס. דיברנו יחד על חלק מהדברים בעיקר על העניין המיני והוא מבחינתו שלם עם זה ונותן לי להרגיש שהוא אוהב אותי באמת. עברנו לגור ביחד לפני כמה חודשים אחרי תקופה ארוכה שכן הייתה טובה ושנינו אבל יודעים שהשנה אנחנו נדע אם זה הולך לחתונה או לכלום. מאז שעברנו לגור ועכשיו שאני בת 25 והחברות מתחתנות ההשוואות והחששות צפות מחדש ולמרות שביום יום טוב לי איתו ואני כן יכולה לראות אותנו מתחתנים. אני פשוט לא יודעת אם זה משהו מובנה אצלי שאני יכולה לעבוד עליו עם עצמי (ואני מנסה) או שאני מורחת את הזמן..מה לעשות?תודה מראש
ד"ר אורן חסון
להיות שלמה עם החלטה, שאולי היא טובה
⌄
אלה יקרה,
מנסיוני, זה לא משהו "מובנה" אצלך. כלומר, זה לא שאת בנויה שלא לדעת כי כך הגנים שלך מאורגנים. המבנה הנפשי שלך, הכולל את הבנת הצרכים שלך, את הבנת היכולות ההסתגלותיות שלך לבן זוג, ואת ההבנה שלך את מה שאת יודעת ומה שאת לא יודעת (הנסיון וחוסר הנסיון), אומרים לך שבן הזוג הזה טוב, אבל אולי לא הכי טוב. וההבנה שלך אומרת לך שיכול להיות שאולי לא תהיי מרוצה, ולכן את שואלת איך מתמודדים עם זה, ואם בכלל את יכולה להתמודד עם זה, או צריכה לוותר כבר עכשיו ולהתחיל לחפש בן זוג אחר.אנחנו חיים בעולם של אי ודאות וחוסר בטחון. לפעמים הדבר הכי בטוח מתערער, מסיבות אובייקטיביות או סובייקטיביות (של ארועים שנכפים או רצונות וצרכים של אנשים). לפעמים קורה הבלתי צפוי לטובה דווקא. לעיתים משהו דרמטי קורה ומשנה את הגישה שלנו. ובתוך כל הבלגן הזה, אנחנו אמורים לקבל החלטות. כמובן שזה קשה. אבל את מכירה את הדברים הכי טוב. גם את עצמך. תצטרכי לקחת אחריות ולהחליט לכאן או לכאן, מבלי לדעת מה באמת יהיה טוב יותר, כי לא תוכלי לעשות את שניהם, אלא רק בחירה אחת מתוך השתיים. אז אם כבר תבחרי, עשי זאת מבלי להתחרט, כי כך הסיכוי שלך להצליח יהיה טוב יותר – כשתהיי שלמה עם ההחלטה, גם אם בסופו של דבר תתברר כלא מוצלחת. אז תצטרכי לאסוף את עצמך, ולהתחיל מחדש, שלמה יותר וחכמה יותר.