התלבטויות בזוגיות: אהבה, אשלייה או תהליך?

תאריך פנייה: 10.04.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אריאל
אהבה במרחק 4000ק"מ
10.04.2015 • 01:22

שלום רב
!בעבר המאוד רחוק לפני כמה שנים רשמתי כאן פוסט שתגובתך מאוד עזרה לי בנוגע לעניין אישי הקשור לזוגיות והפעם אני נמצא שוב בבעיה הקשורה לזוגיות אך שונה מהפעם ההיא מקווה שתוכל להעניק לי מענה כי אני חווה מצב חדש בפעם הראשונה שאני מרגיש פשוט חסר אונים.לא אכנס יותר מידי לעומק הפרטים אך הסיפור בגדול :אני ישראלי לכל דבר אך אני גר בחול למעלה משנהיצא שכל 3 חודשים אני מגיע לארץ לביקור קטנטן לפגוש את המשפחה חברים וכו...לפני 3 חודשים שבתי לארץ לביקור וכשהייתי בארץ הכרתי בחורה היה בינינו קליק מטורף ישר החלפנו טלפונים אך יידעתי אותה שזה יהיה קשה כי בקרוב אני חוזר לאירופה ואני ממש אבין אותה אם היא תחליט לא לתת לזה הזדמנות אך כעבור מספר ימים כששבתי לאירופה קבלתי ממנה הודעה דרך הוואטסאפ ואפשר לומר מאז במשך 3 חודשים דברנו על בסיס יום יומי בוואטסאפ ואף גם דרך הוויבר VIBERלמדתי והכרתי את הבחורה דרך המולטימדיה בהתחלה חשבתי שזה מאוד מגוחך אין בינינו אפילו מגע מינימלי של חיבוק ובגלל הסיבה הזאת לא היינו מחוייבים גם לא הרגשתי מחוייב כלפיה והמשכתי את חיי כרגיל הכרתי בנות אחרות אך לא עשיתי מהלך של יותר מנשיקה והיו לי מצבים פשוט משהו עצר אותי מלהמשיך.לפני כשבועיים טסתי לארץ לביקור אומנם הביקור היה מאוד קצרצר כשבוע עגולבין היתר יצא לי לפגוש אותה פעם ראשונה שיצא לנו להתנשק מאז שהכרנו לפני 3 חודשים ואף שכבנו ישנו ביחד מס' לילות והרבתי להיות איתה וגם בימים בארץ כשלא הייתי איתה היינו מדברים מלא והייתי חושב רק עליה וכמה בא לי להיות איתה והרגשתי כלכך אושר שהיא נמצאת שניה ממני וזה פתאום אפשרי ואני לא צריך להפוף עולמות כדי לפגוש אותה.הימים האלה בארץ במיוחד ביחד איתה גרמו לי להעצים את הרגשות כלפיההטיסה שלי חזרה לאירופה הייתה בשעות אחה"צ כך שביום הטיסה שלי במקום לבלות בחיק המשפחה והחברים( אני בן 25 ) ביליתי את הבוקר ביחד איתההיינו במצב הדוק ואינטימי במשך כמה שעות עד שעזבתי אותה לכיוון השדה תעופה יותר מילים לא יצאו משנינו היינו חנוקים מאוד הסתכלנו אחד לשני בעיניים והרגשתי שיש לה רגשות עזים כלפי אני מאמין שהיא גם ראתה את זה על העיניים שלי וכך הפרידה הייתה מאוד קשה בלי מילים פשוט עזיבה מהמקום .חוויתי אהבות במהלך חיי לא הייתי מגדיר את עצמי כמשהו מקצוען בנושא אבל אני מאמין שאני בנאדם שכבר יודע איך להתמודד עם דברים הקשורים למערכות יחסים ומזה פעם ראשונה אני מרגיש חסר אונים באופן מוחלט שיש לי אהבה יש לי רגשות כלפי מישהיא שנמצאת במרחק 4000ק"מ ממני ואני לא יודע איך להתמודד איתן כי ל"קום ולעזוב" הכוונה להיות ריאליסטי ולהמשיך הלאה בחיים זאת ההחלטה הקלה ביותר אבל אני באופי שלי לוחם אני לא אוהב להרים ידים או לפחות כשאני מרים ידיים אני מוודה שעשיתי קודם כל כל שביכולתי.כרגע אני חווה געגוע שלא עוזב אותי וצורב לי בלב ומלווה אותי במשך 24/7 בשבוע האחרון מאז חזרתי שוב לאירופההייתי שמח לשמוע את תגובתך בנוגע לדבר דוקטוררב תודות!

ד"ר אורן חסון
לא נותן אישורים
11.04.2015 • 13:46

אריאל יקר,
אני קורא את מכתבך, ולא בטוח מה בדיוק היית רוצה שאכתוב. האם אתה רוצה אישור לכך שהאהבה חייבת לנצח, ולכן מישהו מכם חייב לקום ולעזוב, והפעם כוונתי את חייו הנוכחיים, כדי להתאחד ולהיות ביחד? האם אתה רוצה אישור לך שאהבה זה אשליה, ושלכן אתה צריך "לקום ולעזוב", כפי שכתבת כי העולם הוא ריאליסטי ולא יכול להיות שהאהבה תנצח?איזו תשובה טובה לך יותר?ואולי יש דבר ביניים? אולי העולם אינו שחור ולבן, אשלייה או מציאות, וניתן לבנות תוכניות שבעזרתן ניתן להגיע ליצירת קשר, גם אם בדרך של תהליך? נראה לי שאתה צריך תשובות ברורות עכשיו, של להשקיע או לא להשקיע, של להפסיד פה או להפסיד פה, ושאתה מתקשה לראות אפשרויות תהליכיות ושל בנייה של דרך. גם כאן יש השקעה, אבל היא מדורגת, ודורשת מאמץ לאורך זמן. אם זו אינה אופציה בשבילך, כי אתה יודע שאין לך את האופי המתאים לזה, אז לא. אז אתה נשאר באופציות השחור והלבן, שהן בעצם שתי אופציות שאף אחת מהן אינה צחורה, ושתיהן לא טובות. וזה לא מתסכל? כי דווקא כשמשהו טוב קורה, אז כל אופצית בחירה שלך הופכת להיות רעה. איך זה קורה, והאם זה באמת כך? הפוך בשאלה הזו כמה פעמים לפני שתגיע למסקנות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083