התלבטויות בזוגיות: האם להמשיך?
יעל
מתלבטת אם להמשיך ...
⌄
שלום
ד"ר אורןאני בת 42. רווקה. חברה הכירה לי בחור בן 49 שעובד איתה.נפגשנו פגישה אחת. הוא בחור חביב, עושה רושם של בחור טוב בסך הכל. היו כמה דברים בשיחה שפחות התחברתי לסגנון שלו אבל מה שיותר מפריע לי זה שהוא נראה קצת מבוגר. ויתרה מזאת יש לו בעיה בגב והוא מכופף מעט(מניחה שמדובר בסוג של עקמת. הוא נראה כאילו נתפס לו הגב אך מדובר במשהו קבוע ).אני חושבת שהפגישה הראשונה לא משקפת, וצריך להיפגש שוב מכיוון שלפעמים מגלים דברים חיוביים. אני יודעת אגב שמצאתי חן בעיניו והיה רוצה להמשיך.הבעיה, שהנושא של הגב מאוד מאוד מפריע לי מצד אחד. לא מתחשק לי לפגוש אותו שוב רק בגלל הגב. מצד שני לא פייר מצידי לפסול בחור בגלל בעיית גב. למרות שאני מניחה שיש לה השלכות על הקשר.נפגשנו אתמול, הוא לא יצר קשר וגם זה קצת מציק לי מכיוון שהייתי מצפה מבחור בגילו בעיקר ליצור קשר ולשוחח לגבי ההמשך.אני טיפוס ישיר והייתי שמחה למישהו דומה.. אבל קשה מאוד למצוא :-)ההתלבטות שלי נובעת בגלל הקושי הרב שלי למצוא בן זוג. כמעט ואין לי דייטים למרות שאני רשומה באתר, אני פונה לבחורים גם לכאלה שיש לי ספק ומנסה לא לפסול ולמרות זאת לא פונים אלי.ברור לי שבכל קשר צריך להשקיע וללמוד אחד השני ולבצע התאמות ולכן אני חושבת שאילולא בעיית הגב הייתי מרגישה יותר בנוח להיפגש שוב .הייתי שמחה לשמוע את דעתך, האם נושא הגב זו סיבה לפסול?אגב, מראהו החיצוני לא מושך אותי, במיוחד שהוא נראה קצת מבוגר אך עם זה אני מרגישה שאוכל להתמודד מפני שכאשר מכירים אדם ואוהבים את אישיותו גם מראהו החיצוני יפה יותר....תודה
ד"ר אורן חסון
האם להמשיך?
⌄
יעל יקרה,
אני מבין שאת חוששת שיש לו בעיית גב קבועה. אז ננסה לדייק: פגשת מישהו שאולי יש לו בעיית גב קבועה, ולכן גם אולי לא. ללא הבעייה הזו, שאת לא בטוחה אם היא זמנית (אולי מתח את הגב בחדר כושר או במשחק כדורגל?) או לא, היית מוכנה לשקול לצאת איתו שוב.בנוסף, גם מראהו החיצוני לא מושך אותך במיוחד, אבל אולי זה פחות בעיה, לדעתך. עוד דבר שמפריע לך הוא כי הוא לא מיהר ליצור איתך קשר אחר-כך.אם אסכם את מכתבך, את מתלבטת, והקושי העיקרי הממשי שלך יתקיים רק אם באמת יש לו בעיית גב קבועה. עם כל היתר ייתכן שתסתדרי, לפחות כדי לרצות ולהמשיך הלאה את הקשר הזה כדי לבחון התאמה. ואם אין לו בעיית גב קבועה, היית ממשיכה. האם הגדרתי נכון את מה שאת מרגישה?אם הבנתי נכון, אז מה בעצם את שואלת אותי: האם יש לו בעיית גב קבועה?אני לא יודע אם עניתי לשאלה שלך, אבל אולי זה בכל זאת סוג של תשובה...