התכתבויות קודמות: איך להבין את בן הזוג

תאריך פנייה: 05.12.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טלטל
טוב מכדי להיות אמיתי
05.12.2013 • 08:00

שלום
ד"ר,התייעצתי איתך לפני כחודשיים לגבי בן זוגי, הפעם יש שוב בעיה קטנה:אני בת 45 ונפגשת כשלושה וחצי חודשים עם גבר בן 51 . האהבה פורחת והכל טוב, למעט בעיה מסויימת: הוא טוען שאני טובה מכדי להיות אמיתית: מפנקת אותו במיטה, בבישולים וכד'. לדבריו - חושש שאני אבוא בעתיד לפרוע איתו חשבונות, כלומר שאזכיר לו את כל הטוב שעשיתי בשבילו. הסברתי לו שאני עושה דברים מהלב ולפעמים כיף לתת ולא רק לקבל ואני ממש לא עושה על מנת לקבל תמורה כל הזמן. אני אומרת לו שיש לו "צרות של עשירים" ובמקום לשמוח הוא מחפש צרות . מה עושים

ד"ר אורן חסון
כוונות הנתינה, או כוונות הקבלה?
06.12.2013 • 15:34

טלטל יקרה,
במקרים של התכתבויות קודמות, אני מאד מבקש קישור (את הלינק עצמו, או את הכינוי שלך מאז והתאריך). הוא יכול לעזור לי לעזור לך, מכיוון שאז אני גם יכול לדעת למה התחברת ומה דיבר אליך, וגם מה לא.לפי מה שאת מספרת, הוא אומר לך שהוא נזהר. הוא מכין את עצמו אולי לאכזבה. זה עניין של טיפוס. יש אנשים כאלה. אולי בדרך הזו הוא גם מזהיר אותך שבבקשה לא תשתני, כי הוא לא רוצה להיפגע. זה לא אומר שהוא לא מאמין לך, אלא רוצה להיות יותר בטוח שהכל בסדר, ושהטוב הזה יישאר וימשיך כך. אם את בטוחה בעצמך ובדרכך, אל תתייחסי לזה ברצינות. לפעמים אמירות כאלו נועדו בעיקר "להפעיל" אותך כסוג של טיזינג, או לטעת בך רגשי אשם כדי שתמשיכי לתת. ככל שתתייחסי אליהן פחות, כך את מנטרלת טוב יותר את שני העניינים האלה, שאינם בהכרח מודעים, אלא באים כדי לטעת בו ביטחון בקשר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083