התמודדות עם מצב רפואי - התייעצות

תאריך פנייה: 30.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרונה
התמודדות
30.10.2006 • 21:07

לדוקטור אורן חסון היקר
שלום,יש בעיה שאני לא יודעת אם להגדיר אותה אם קשה או לא אני קרובה לגיל ה- 30 לחיי.יש לי כאבי ראש קבועים כל זמן שאני ערה ללא ממצא קליני.תרופות כמו אוטלגין אקמול אדוויל לא עוזרותלא פעם הומלץ לי על תרופות אנטיפסיכוטיות לטיפול למרות שאיניי סובללת מדכאוןכמו אלטרולט- שידוע שהוא עוזר גם לכאבי הראש. ניסיתי לקחת אותו מספר ימים אך התופעות לוואי העייפות ההרגשה שאני מדברת וזה לא אני - גרמו לי להעדיף לחיות עם הכאב. ובכלל אני מעדיפה ללא תרופות אלה.יחד עם זאת הכאבים די השתלטו על חיי כלומר אני חיה לומדת עבדתי עד לא מזמן (בלתי אפשרי מבחינתי לשלב) אך אני די שבר כלי אני לא מצליחה לפתח קשר זוגי אולי כי אני משדרת חוסר חיוניות ? למרות שמבחינת מראה לא פעם אמרו לי שאני נראית טוב.הרי כל הזמן כואב לי. אפילו חברות מתרחקות ממני מסננות אותי ומסננים אותי לא פעם ולא פעמיים - די מוטיב חוזר. אני די מבינה למה, אני לא מנותקת .חשוב לי לציין שלפני הכאבים דברים כאלה לא היו ולא נבראו!!!!ומאוד קשה לי להתמודד....... הכאבים זה משהו שאני בהחלט יכולה להתמודד איתו!!!אבל עם הכל מסביב, גם תחושת החוסר שלמות הזו יש לי משקפיים שמאוד מאוד מפריעות לי מכל הבחינות (אני לא יכולה לשים עדשות ולא יכולה לעשות ניתוח - לא מתאימה)כלומר השילוב של משקפיים +כאבים פשוט הורס אותי - אני חסרת בטחון רוב היום תופסת את הראש,לא פלא שכך מתנהגים אליי. חשוב לציין שכלפי חוץ לא תדע שאני סובלת - אבל יש סבל פנימי רב שכנראה משתדר כלפי חוץ על האישיות שלי.אני לא כל כך מתמודדת החיים שלי הם חוסר חיים ... כבר 7-8 שנים.האם יש לך פתרון ? משהו פרקטי שיכול לתת לי כיוון ?המון תודה על ההתייחסות, שרונה

ד"ר אורן חסון
להתייעץ עם רופא
01.11.2006 • 01:02

שרונה יקרה,
אני לא רופא, ולכן לצערי לא אוכל לעזור לך. העניין הוא שאת מספרת לי שגם רופאים לא עזרו לך. זה אומר שאת צריכה להמשיך לרופאים שכן יעזרו לך, ולא לוותר.ואולי ,נסי עוד משהו, אבל התייעצי קודם עם רופא כדי לשאול אם את במצב שיכול לעשות זאת: יכול להיות שאם תמריצי את המערכת הפיזיולוגית שלך, לאורך זמן, משהו יישתנה. זה בודאי משפר גם תחושות דיכאון, על-ידי הפרשת חומרים טבעיים. כלומר, משהו כמו הליכה נמרצת (נמרצת!), למשך שעה וחצי בכל פעם, פעמיים או שלוש בשבוע. אם תתרגלי, זה גם ייתן לך תחושה פיזית ונפשית טובה יותר. והתייעצי קודם עם רופא!

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083