התייעצות בנושא זוגיות: מה אפשר לעשות?

תאריך פנייה: 27.03.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מורן
אהבה
27.03.2010 • 21:08

שלום
אני עוד מעט בת 16 ועד לא הייתה לי נשיקה ראשנה לאחרונה נדקתי על מישהו ואני חושבת שגם הוא עלי אך אני לא ודעת מה לעשות בכדי שיוצר קשר רציניאז מה עושים?

ד"ר אורן חסון
אהבה ראשונה
28.03.2010 • 00:34

מורן יקרה,
יש המון דרכים. השאלה היא מה את יכולה לעשות ומה את לא יכולה לעשות מתוך כל אותן דרכים. למשל, דרך אחת היא הדרך הישירה: לטלפן אליו, ולומר לו לפגוש אותך היכן שהוא, במקום שהוא מספיק מבודד אבל לא מסוכן, ובמהלך הפגישה לנשק אותו.אני מניח שתגידי לי שאת לא מסוגלת לעשות דבר כזה. ומכאן את מבינה שאני באמת לא יכול לתת לך תשובה על השאלה שלך. אני לא מכיר את המגבלות שלך ושל החברה שבה את נמצאת. למשל, אם את בת 16 והוא בן 36 ונשוי... או אם את בת 16 והוא בן 17 ושניכם בחברה החרדית.אני מציע שבמקרה הזה אולי תתייעצי עם חברה או חברות שבהן את נותנת אמון. ואני מודע לכך שזה לא תמיד קל, כי בגיל הזה, חברה יכולה אחר-כך להתהפך, ולהשתמש בזה נגדך. אולי תמצאי מישהי מנוסה יותר שתוכלי לדבר איתה. אחות גדולה, או בת דודה, או מישהי אחרת שתוכלי לסמוך עליה, כדי להתייעץ. היתרון של מישהי כזו הוא שגם יהיה לך יותר מקום לפתוח שיחה כמו שצריך ולהתייעץ, מה שחסר כאן, וגם היא תהיה כזו שמכירה את העולם שממנו את מגיעה, את מה שאפשר לעשות בו וגם את מה שאי אפשר. יש עולם שבו חברה עם פתק היתה הדבר הנכון לעשות, ויש עולם שבו הודעה בפייסבוק או בקשת חברות עובדת טוב יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083