התחתנות: תנאים והסכמים לפני הצעת נישואין

תאריך פנייה: 15.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאלה
קמצנות
15.03.2006 • 13:14

יש לי חבר מזה 4 שנים. אנחנו אוהבים אחד את השני מאוד ולפני שבוע הוא הציע לי נישואים.כמובן שעניתי מייד בחיוב. אבל לאחר מכן התחלתי להתחבט עם עצמי. הנושא בו אין בנינו כל התאמה היא נושא הכסף.חבר של קמצן - ממש כך והוא אף מודע לכך. הוא משכנע אותי לוותר על יציאות לבילויים ולקנות בגדים ועל יציאה לנופש ( ב-4 שנים יצאני למלון רק פעמיים וגם זה רק בשנה הראשונה).אני מוותרת כי אני אוהבת אותו מאוד אבל זה מציק לי וגם שאנו מדברים על זה הוא אומר שאין מה לעשות ובזה הוא לא יישתננה.אציין כי אין סיבה מוצדקת לקמצנותו שנינו עובדים ומרוויחים משכורות יפות.אני חייבת להגיע להחלטה אם להתחתן למרות זאת או שלא (מי יודע אולי זה עוד יחריף לאחר נישואים).מה עושים? יש יעווץ בנוגע לבעיות של קמצנות?????? בבקשה ענה מהר.תודה רבהדניאלה

ד"ר אורן חסון
להתחתן? יופי! בתנאי...
15.03.2006 • 23:54

דניאלה יקרה,
את ההחלטה להתחתן איתו, עשית כל יום במשך 4 השנים האחרונות. אלא שעכשיו את פשוט מרגישה שלא תהיה מזה חזרה, והפקפוקים חזקים יותר.אם שניכם עובדים, ואם את רוצה להתחתן איתו, ואם החשש הזה הוא ממשי (וכנראה שכן, כי הוא כבר הודיע שהוא לא ישתנה; בזה, למעשה, הוא כבר העמיד תנאי וסייגים לזוגיות שלכם – הוא לא ישתנה!),העמידי תנאים משלך. למשל, שתעשו לכם חשבונות בנק נפרדים, שתוכלי להוציא מתוך החשבון הזה מה שתרצי ותראי לנכון. לא נוח? – בטוח. ביטוי של חוסר אמון? – נכון. אבל גם שליטה שלו בכסף שאת מכניסה (אי הסכמה שלו להוצאות שתרצי להוציא) היא ביטוי לחוסר אמון.אם את חוששת שזה יפריע לחיי היומיום בנישואים שלך, עשו מן הסכם ממון לגבי אופן חלוקת הכנסות, עם או בלי עורך דין (ואולי כדאי שתתייעצי עם מישהו קודם, ואולי עוד לפני שתתני תשובה סופית, כדי שתדעי מה להגיד), שבו תהיה לך עצמאות כספית חלקית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083