התחתנות: שליטה או תקווה?
איילה
השמנה
⌄
ד"ר חסון שלום
רבאני בת 31 אני נשואה ארבעה חודשים , יצאתי עם בעלי לפני הנישואים כתשע שנים .כשהכרנו הייתי רזה אחרי דיאטה , לפני שמונה שנים העלתי כ 30 קילו במשקל , הבעיה שלי היא שבעלי מתייחס נרא לא יפה , בזלזול מוחלט בכל מקום אפשרי גם ביחידות וגם בפרהסיה , אומר שהוא לא יוצא איתי כי הוא מתבייש ושהוא מתייחס אליי כך כי הוא מתבייש .מעליב אותי מאוד , לוקח לי אוכל מהידיים .והוא גם מסרב לשכב איתי ולעשות ילדים עד שארזה .כל פעם שאני מתקרבת אליו הוא דוחה אותי ממנו .הוא תמיד אמר שזה לא מקובל עליו עודף משקל , גם הרבה לפני החתונה .אני מנסה דיאטות כבר שנים ולא מצליחה ועכשיו אני בדיאטה של שומרי משקל ועושה ספורט .שאלתי היא זו : אני מאוד מאוד מתוסכלת ואומללה , אני בוכה המון ובמצב נפשי מאוד מאוד קשה .האם הוא צודק ?האם עליי להתגרש ממנו כי יכל להיות שלא ארזה ?האם זוגיות שתלויה בדבר באמת בטל דבר בטלה אהבה ?אני לא יודעת מה עליי לעשות וגם אם אני ארזה , האם באמת אוכל לשכוח את התנהגותו אליי בתקופה אחרת ?אשמח יותר מכל לעצה אמיתית וטובה .
ד"ר אורן חסון
להתחתן עם "תקווה" או עם נשלטת?
⌄
איילה יקרה,
במצב העניינים שלכם, השאלה הראשונה שעולה לראש היא כמובן, אז למה הוא התחתן איתך, כשאת כבר 8 שנים במצב הזה? מה באמת קורה כאן? כתבת הרי שהתלונות שלו הן לא דבר חדש. מה הוא בכל זאת מוצא בך, אם לא בת זוג מושכת?והתשובה היא שיכול להיות שהוא בחר בך כי יש לו צורך לשלוט בבת הזוג שלו, ושזה חשוב לו יותר מדברים אחרים. גם מלהתחתן עם אשה רזה. ואת, כבת זוג שיש לה תכונה שהיא מקבלת בקלות שהיא חסרון (גם כי זה מה שמקובל בחברה), ומוכנה לקבל את ההשפלה שבכך ועדיין להשאר איתו, מאפשרת לו את השליטה הזו, ואולי מוכנה לרצות אותו בכל דרך אפשרית אחרת. והשאלה היא עד כמה תוכלי להשאר במצב הזה?אפשרות אחרת היא שהוא בחר להתחתן עם "תקווה", ולא איתך. שיש בך דברים אחרים שמוצאים חן בעיניו, אבל הוא לא בחר להתחתן עם המכלול שהוא את, שהוא כולל את המשקל שלך. ואולי שתי האפשרויות הללו גם יחד נכונות.30 ק"ג לא מורידים ביום, וגם לא בחצי שנה. את כך כבר 8 שנים. אני מאחל לך שתצליחי למען עצמך ולמען בריאותך, אבל לא למענו. הרושם שלי הוא שאם תצליחי, ותיראי נפלא, הוא אולי יחפש דרכים אחרות להחזיר את השליטה בך, אבל את תהיי עם בטחון עצמי גבוה יותר, ולא תהיי מוכנה לזה.אני מציע שתלכי עם הרעיון הזה ליעוץ אישי, כי אני חושב שאת צריכה כוח כדי להחליט את מה שטוב לך, וגם כדי לבחון אם באמת יש משהו בנסיון שלי להבין את מה שקורה לשניכם.