התחשבות בקשר: כוח או צורך?
מאי
המשך.
⌄
תודה על דעתך בפעם האחרונה, אני ניסיתי והקשבתי לה. היא סיפרה לי שהיא נפגשה איתי והתאכזבה, הם לא בגובה העיניים. והוא מבחינתו רצה לחזור לקשר זוגי איתה וגם ציין בפנייה:"צריך לעשות מה שטוב.."אמרתי לה שזה נכון, אך צריך גם לקחת אחריות על הטוב הזה. אך עדיין הייתי במקום ביניים של לסמוך, היא רצתה לשכב ואני לא יכולתי. אני צריכה קרקע יציבה ותומכת למיניות שלי. כששכבנו מחובקות (ולא שכבנו) רציתי לדבר איתה, ולשמוע אותה ולהכיל אותה.רציתי שהיא מעכשיו תחזר אחריי. שתבין שהיא רוצה רק אותי לאחר המפגש הזה. ושלמעשה, שתנסה להשקיע יותר כדי לשפר את הקשר שלנו.אבל לא ראיתי שום נסיון כזה. אני הצעתי טיפול זוגי, אני קיבלתי את פגישתה עם האקס ועכשיו; היא ציינה שהיא תשמור עליו בקשר מדי פעם.ושם- הגבול שלי נחצה. נפגעתי מעבר להגיון הבריא. היא יודעת שהוא רוצה אותה במלואו אחרי כל אותן שנים, הוא הציע לה שהוא ישן בדירה המשותפת שלנו. כל זה נחצה, והיא רוצה לשמור על קשר מדי פעם איתו.אמרתי מספיק ודי. שמתייחסים אלי רע עכשיו. בחוסר כבוד.מגיע לי יותר טוב מזה משום שאני בת זוג מאוד נאמנה, ומאוד מאוהבת.ככה זה מרגיש לי, והגיונות יותר פונקציונאלים לא רלוונטים אלי ספציפית.למרות הדעה הרווחה ש"כולנו בני אדם".
ד"ר אורן חסון
כוחניות או ביטחון?
⌄
מאי יקרה,
נכון שאת רוצה שהיא תתחשב בך יותר. ונכון שמגיע לך שהיא תעשה זאת. השאלה היא בכל זאת אם "קשר מדי פעם" באמת מאיים על הקשר שלכן. אני לא יודע. יכול להיות שכן, וכאן צריכה לבוא החלטה שלך שנובעת מהדבר עצמו, עניינית, ולא ממאבקי כוח ביניכן. בחני זאת היטב, והחליטי על פי כך. ואם תחליטי שמגיע לך יותר טוב מזה, לכי לפי החשיבה הזו.
תודה
כוחניות או ביטחון?
⌄
גיליתי עוד דברים מאז. שכן היא הרגישה רגשות מאוד חזקים כלפי לפני תוכדי ואחרי הפגישה. קנאתי הייתה במקום. היא באה לספר לי שמשהו כאן אינו טוב- ובת זוגתי יודעת כמה אני נפגעת מזה ובכל זאת בוחרת לפגוש בו.לא גיליתי דרכה. היא מכחישה זאת בכל תוקף. אבל מצאתי מכתב שכתבה לעצמה ובו מתארת את הרגשות העזים כלפיו.לבי נשבר.