איש טוב ומייטיב - מה באמת חסר?

תאריך פנייה: 10.10.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
השואלת
איך ליצור תשוקה?
10.10.2011 • 13:04

שלום
דר' חסון,אני בת 28, חוזרת בתשובה. פגשתי אדם עם אותו רקע דתי, בחור חמוד ומקסים שנותן לי להרגשה של מלכה ושהמקסימום בעולם מגיע לי. אנו יוצאים כבר חודש ביחד והוא חושב כבר על הנישואין דבר שמקנה עבורי בטחון בקשר. היחס שאני מקבלת ממנו זה היחס שציפיתי לקבל מגברים שנמשכתי בחיי אך היחס הזה היה נגמר לאחר סיום ההתלהבות. .לגבי הבחור הזה אין לי פחד מכך כי אני רואה איך הוא מתייחס לאחרים כמו שהוא מתייחס אליי אבל כלפיי כמובן היחס מועדף יותר.הבעיה היא שאיני מרגישה שוב השתוקקות כלפיו(זה היה בשבוע הראשון ופג). חסרה תשוקה חשבתי שבגלל שאין לנו נגיעה אבל לא, כי הייתי נמשכת לידידים שלי כאשר היינו באותה רמת התקשורת.אני לא מרגישה בחסרונו במהלך כל היום ואם הוא לא יתקשר כל היום " ארגיש טיפה מסוקרנת" ולא מעבר. ואם אנו יוצאים אני יוצאת כי הוא ביקש ולא כי אני מאוד רוצה אלא כי אני צריכה כך לקדם ולהתחבר אליו יותר. במפגשים שלנו אנו זורמים, נחמד ורגוע. הוא מאוד נוח ויש לו הרבה תכונות חיוביות שחיפשתי(כמו רוגע, מעשיות, אחראיות, מסירות רוחניות ועוד) וזה בניגוד לכל גבר שנמשכתי אליו. אבל חסר לי שהוא לא מאתגר אותי אינטלקטואלית ולא מפתיע אותי במקומות חדשים ואז אני זו שעושה זאת עבורו והוא נהנה מכך..אני מרגישה שהוא לא מספיק גבר חכם בשבילי , ואני זו שמכוונת אותו בחייו (תמיכה רגשית או שכלית ) וחושפת אותו לעולמות החדשים(מצד אחד זה טוב כי הוא עם ראש פתוח אבל מצד שני אני רוצה שגם זה יגיע מהכיוון שלו אבל אין לו מה להציע חוץ מהרוחניות )דיברתי איתו שאני אדם שאוהב אתגרים ולשבור את השגרה, להתחדש, אבל הוא לא מצליח להבין למה אני חותרת.למרות שהוא מנסה אבל זה לא תמיד עוזר.אני מרגישה את החסרונות האלה כל הזמן ולא יודעת מה לעשות בהמשך. מסה להתמקד בדברים החיוביים אך זה לא עוזר. לא מצליחה להתגבר על החסרונות. אני די כועסת על עצמי, שהנה סוף סוף הגיע האדם שעונה על 70 אחוז מהקריטריונים שחיפשתי, גם רציני לחתונה אך לצערי לא מעורר אצלי השתקקות כלפיו(זה גלגל שחוזר על עצמו אני זוכרת שהצטערתי מאוד כאשר בחור כמוהו התחתן לא מזמן..)מצד אחד,הבחור נותן לי את היחס הראוי לי ואני ניהנית מכך ומצד שני אני משקרת לעצמי ומשלה את עצמי שהתשוקה תגיע והוא ישתנה עבורי...מה עליי לעשות?איך לעורר את התשוקה? והאם זה אפשרי? האם כדאי להמשיך?תודהאולי

ד"ר אורן חסון
איש טוב ומייטיב
11.10.2011 • 20:05

שואלת יקרה,
את מחלקת את "הנתונים" שאיתם הוא מגיע ל"איש טוב ומיטיב" ולמשיכה. האיש טוב ומיטיב עושה לך טוב מאד, כי נכווית בעבר. אבל האמת היא שזה בדיוק כמו כל אוסף של תכונות בגברים אחרים, שהן אוסף תכונות המאוגדות במימדים רבים, שחלקן מוצא חן בעינייך וחלק לא. ואת צריכה להחליט אם זה מתאים לך או לא.יש נשים שלאחר זמן מה, יתאהבו בטוב שיש בו, וימצאו את המשיכה. נדמה לי שמה שחסר לו בו זה לא רק ההופעה החיצונית המתקשרת למשיכה, אלא גם ההערכה שלך כלפיו במישורים אחרים, כמו אסרטיביות ואינטליגנציה. וזה מקשה עוד יותר. תצטרכי ללמוד להעריך אותו ובעיקר את יכולתך להתאהב בו או לא טוב יותר, לפני שתגיעי למסקנה הסופית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
השואלת
איש טוב ומייטיב
12.10.2011 • 10:42

לא הבנתי איך ניתן ללמוד להעריך אותו יורת ולהימשך?הזמן?מזה אני חוששת שזה אולי לא יגיע...

ד"ר אורן חסון
לחפש את התשובות בתוך עצמך
14.10.2011 • 01:12

שואלת יקרה,
מן הסתם, לא הבנת אותי. כל התשובות לשאלות הללו קשורות אליך ולאישיות שלך ולצרכים האישיים שלך. לכן כתבתי לך שתצטרכי להביןאת עצמך, קודם כל, כדי לדעת מה את רוצה, ומה מספיק לך או לא מספיק לך, וכמה סבלנות יש לך או אין לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083