התחשבות בזוגיות: רצון ורגשות

תאריך פנייה: 19.06.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מימי
מגע
19.06.2012 • 14:43

אני יוצאת כרגע עם בחור..במשך שלושה שבועות.. שבמהלכם נפגשנו 3 פעמים.. ובין לבין הפגישות דברנו הרבה..באסאמאסים..בטלפון..בפייסבוק..וגם היו ביננו ריבים קטנים מדי פעם..בפעם הראשונה שנפגשנו בקושי נגענו אחד בשני..בפעם השנייה התנשקנו ..ובשלישית כמעט ושכבנו.. אני נורא נורא נמשכת אליו מצד אחד..ומצד שני..לא רוצה שיחשוב אותי לבחורה זולה וקלה להשגה..עד היום היו לו 3 שנים של סטוצים וקשרים מזדמנים והוא החליט עכשיו שהוא רוצה מישהי רצינית..אז אני רוצה להיות הרצינית ולא עוד אחת מהסטוצים..למרות שנורא קשה לו להפתח אליי..הוא בחור מסוגר..והרבה פעמים מסתכל עליי בעיניים חשדניות וכשאני שואלת אותו "מה?" עונה "כלום". קשה להוציא אותו מהכלים ומשהו בו עצור..אני מנסה לאט לאט לגרום לו לסמוך עליי ולהפתח אליי..אבל הרבה פעמים הוא אומר משפטים כמו "את לא מכירה אותי" וכדומה..בגלל שאני רוצה איתו משהו רציני עצרתי את עצמי שנייה לפני הורדת הבגדים..למרות שזה היה לי מאוד קשה..עוד דבר הוא שאני מגיעה מרקע דתי ואצלנו אם אני מתנשקת עם מישהו זה די "הו הא!" וסיפור גדול.. ועם החברים הקודמים (2) שהיו לי נפגשתי הרבה פעמים..ורק אחרי שנהיינו חברים התנשקנו..ורק לאט לאט בתוך הקשר כל פעם התקדמנו עוד שלב במגע..והמקסימום שהגעתי אליו הוא לא גדול..אבל אני כרגע בתהליך חזרה בשאלה..ומבחינתי אם יהיה לי חבר שאראה איתו את עתידי לא יהיה אכפת לי לשכב איתו..ובכלל..כל נושא המגע כבר פחות "אסור" בעיני .אני רואה אותו בעין אחרת. אז כשהוא שאל אותי למה עצרתי אותו או למה לא רציתי לגמור עניתי שזה בגלל הרקע הדתי שיש לי עוד מחסומים בראש שקשה לי לפרוץ..שזה גם נכון..אבל לא רק..והוא אמר שהוא פוחד שהוא זה ש"ידרדר" אותי ויהרוס לי את הדרך.כיף לנו ונחמד לנו יחד..אבל אני לא יודעת אם נמשיך הלאה לזוגיות.. ובכלל מה יהיה בקשר לנושא המגע.. אני לא רוצה לזרום איתו מאוד כדי שלא יחשוב שאני זולה ומצד שני לא רוצה לא לזרום איתו כי אז הוא יחשוב שהוא מקלקל ומדרדר אותי..ואני לא רוצה שזה יהיה מה שיגרום לסיום הקשר שלנו..או שהקשר שלנו בכלל יסתיים..אם נהיה חברים ואראה איתו את עתידי לא יהיה אכפת לי גם לשכב איתו..אבל כרגע אני עוד לא בטוחה לגבי דבר כזה..וגם פוחדת מאוד להפגע ממנו ..הוא שכב כבר עם כמה וכמה בנות..(הוא בן 24 בא מבית חילוני,אני בת 18 ומגיעה מרקע דתי)ואם אני אעשה איתו משהו מעבר למקובל זה יהיה בשבילי מאוד מיוחד וראשוני..ולהתרחק ממנו יקשה עליי..ובקיצור אני לא יודעת איך להתנהג איתו מבחינת מגע..גם בגלל שלא רוצה להתפס זולה בעיניו כעוד סטוץ,גם כי יש בי מחסומים של דת,וגם כי אני לא יודעת אם נהיה חברים..

ד"ר אורן חסון
רצונך ורגשותייך
19.06.2012 • 20:24

מימי יקרה,
את צודקת ברצון שלך להאט את הקצב. הוא אמור להיות מודע לזה שאת צעירה יותר ביחס אליו ועם רקע אחר, ולכן להתחשב בך. אם הוא באמת רוצה בך, ובתהליך של התאהבות ממשי, הוא באמת יתחשב בך כדי שלא להפסיד אותך. אם הוא לא עושה זאת, אז אולי ההתחשבות בך אינה חשובה לו מספיק, אלא הצורך שלו. כך את לומדת גם להכיר אותו, והוא אמור ללמוד לכבד את רצונך ורגשותייך. קחי את הזמן בקצב שמתאים לך רגשית. זה בסדר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083