חרדה מינית: טיפים להתמודדות
עינב
2 שאלות
⌄
1. אני וחבר שלי בני 26. לאחרונה, בכמה ימים האחרונים, כל פעם שאנחנו באים לשכב, לא עומד לו. כאילו.. עומד אבל אחרי כמה שניות הוא יורד. כמובן שאני לא מראה לו שאני מתבאסת וכמובן אומרת לו שהכל בסדר. אבל הוא כמובן מתבאס על עצמו ואומר שהוא לא מצליח להתרכז משום מה. שאלתי אותו אם הוא חושב שזה בגלל שאולי הסקס נהיה שגרתי מדיי.. צפוי מדיי.. אולי זה משהו בי שפתאום לא מושך אותו? ל2 התשובות הוא ענה בשלילה גמורה. לא יודעת למה אבל אני מפחדת שהוא מכניס את עצמו למן מעגל כזה שהוא מלקה את עצמו "למה לא עומד לי " ואז זה פשוט ימשיך ככה. אני לא יודעת מה להגיד או איך להוציא אותו מזה. שנינו מתוסכלים מהעניין אבל אני משתדלת להראות לו שהכל בסדר ע"מ לא להפעיל עליו לחץ מיותר.2. שנינו מאוד אוהבים אחד את השני. מאוד. וכל הזמן שנינו חיים בפחד מ"נטישה".. מעזיבה של בן הזוג/ בת הזוג.. והדבר יוצר "מרחק מדומה".. אנחנו לא באמת רחוקים רגשית/ פיסית אבל בראש מנסים להרגיש מרוחקים כאילו שאם זה יגמר אז "כלום לא יקרה". משהו שלדעתי סתם הורס את הקשר כי אנחנו באמת אוהבים אחד את השני מאוד ומשום מה שנינו נורא מפחדים להיפגע אחד מהשני ולא יודעים איך לצאת מזה ופשוט לזרום. שנינו עברנו כבר כמה קשרים שבסופם נשבר לנו הלב בצורות מאוד לא נעימות. שנינו נושאים טראומות עבר על גבינו ולא מצליחים למצוא את המקום השקט והשלו הזה שנותנת זוגיות. שנינו בסטרס מאוד רציני.אנא עזרתך.... תודה..
ד"ר אורן חסון
חרדות
⌄
עינב יקרה,
זו בעיה מינית ואני לא מטפל מיני. זה יכול לקרות, וכמו שאמרת, לפעמים החרדה כשלעצמה לאחר שזה קורה מעצימה את החשש בפעם הבאה, ואז קשה עוד יותר. אז ראשית, אולי כדאי שתניחי לו ליזום סקס, שלא יהיה לחוץ. שנית, יתכן שאת יכולה לעזור לו, ובעיקר אם את לא עושה זאת בלחץ. את לוקחת את האשמה עליך, ומכניסה את החרדות שלך לעניין (שאולי הוא לא נמשך אליך כבעבר), אבל זה ממש לא קשור. ואם זה לא יעבור כשתרגיעו, ואם לא תמצאו סיבה ביולוגית או נפשית שאתם יכולים להגדיר כמפריעה, אולי כדאי שתלכו לטיפול מיני כדי לבדוק מה קורה וכדי לטפל בזה. אבל בהתחלה, נסו לראות זאת כ"לא בעיה", וזה לבד יכול להקטין את הלחץ ולהשפיע.