התחשבות בבן זוג: פשרות וצרכים

תאריך פנייה: 09.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיוש
בעייה משפחתית!
09.06.2006 • 14:44

הי,אני חיה עם בעלי באנגליה, וכרגע בהריון. המצב לא איפשר לי להשאר שם עקב בעיות קשות בהריון ולכן העדפתי לחזור הבייתה לארץ, כי בעלי כל היום עסוק בעבודה.המשפחה שלו הציעו לי לבוא להשאר אצלם, והם יטפלו בי וגם אחותו אך העדפתי לחזור לארץ.בעלי כועס עליי שלא נשארתי עם המשפחה שלו ולא קרובה אליו.....משפחתו כועסת שלא נשארתי אצלםומשפחתי לא יודעת מה לחשוב על הנישואים הללו כי אני רוצה להיות בבית בהריון ולא עם בעלי.האם זו החלטה נורמלית וסבירה שלי שאני רוצה להיות עם משפחתי ובביתי בתקופת ההריון והלידה ולא מרגישה בנוח אצל משפחתו??לא יודעת אם בעלי יוכל לבוא ללידה כי הוא מאוד עסוק שם בעבודה וגם מבחינה כלכלית יהיה לו קשה לבוא...אז אני יצטרך לנסוע חזרה לשם אחרי הלידה.......ממש מצב מתסכל!!!תודה

ד"ר אורן חסון
להיות קשובה גם לצרכים שלו
10.06.2006 • 10:24

מיוש יקרה,
אלה הן בחירות שאת עושה לפי הצרכים שלך. אז נכון שבגלל זה את מתחשבת פחות בצרכים של בן זוגך, אבל תקופה של הריון ולידה חושפת אותך באופן מאד אינטימי למי שאיתו את חיה, ולכן טבעי שנוח לך יותר עם בני משפחתך מאשר עם בני משפחתו, שאיתם את לא רגילה לאינטימיות.מצד שני, יש לך צורך ברור לשמור על קשר טוב עם בן זוגך. תצטרכי ללמוד לעשות פשרות שיתאימו לא רק לך, אלא גם לו, כי גם זה אינטרס ברורשלך.והבהירי לו שאת מבינה את צרכיו. יהיה לו קל יותר לקבל את הדברים כשהוא רואה תקווה, הן דרך ההבנה שלך אותו, והן דרך פתרון שאיתו הוא יוכל לחיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083