גבולות בזוגיות: איך להציב אותם
...
שותפה חטטנית
⌄
יש לי את השותפה הכי חטטנית בעולם. בכל פעם שהחבר שלי לשעבר מגיע אליי, או נמצא אצלי או מתקשר, או לא יודעת מה,בשניה שהוא הולךהיא תוקפת בשאלות. ברור לי שזה לא מתוך דאגה (לשאול: "מה הוא עשה פה?..." תוך הארכה של המילה האחרונה זה לא מאיכפתיות זה רק מרצון לדעת מה ואיך עשינו כל הלילה) וזה כבר ממש מרתיח. לפעמים היא אפילו מתקשרת במיוחד (!!) בשביל לשאול מה עשינו ואיפה ישנתי.... כאילו שהיא לא יודעת.זה מוציא אותי מדעתי. פעם, כשעוד הייתה לי סבלנות, הייתי עונה לי ומצטדקת בפניה ולא יודעת מה. היום, אחרי שכבר מזמן הפסקתי לענות לה, היא לא מפסיקה.אני לא יכולה לנפנף אותה ולומר לה עזבי זה לא עניינך, כי היא נורא (נורא) רגישה וכשאומרים לה דברים כאלה זה לאכול ממנה סרטים אח"כ חודש.חשבתי שאם אני אדע אולי למה היא מתנהגת ככה, למרות שכבר הפסקתי לענות לה, אני אדע איך להתנהג איתה. אולי יש לך רעיון? יש לה כבר חבר משלה אני באמת חושבת שהגיע הזמן שהיא תניח לחיי הסקס שלי בשקט.... :)שתהיה לנו אחלה שבתותודה
ד"ר אורן חסון
גבולות
⌄
שותפה יקרה,
למרות הרגישות שלה, את צריכה לשים לה גבולות. הסיבה היחידה שבגללה היא ממשיכה, כי לא עשית זאת בעבר. אז תאכלי ממנה סרטים (כי כך היא "מלמדת" אותך לנהוג איתך לפי רצונה), כי במצב הנוכחי את אוכלת ממנה סרטים אחרים. עשי זאת בעדינות, ככל שאפשר, או שתמשיכי להתעלם ותעברי נושא בכל פעם, כדי שתבין את הרמז. אבל אני מניח שאם כך תנהגי (להתעלם), אז יום אחד היא תעלה על סדר היום את העובדה שאת לא מספרת לה ומתחמקת, ואז תצטרכי לשים גבולות.