התחלות קשות: מה הסיכוי להצלחה?
דיאן
קשר ארוך ומורכב
⌄
היי..לפני שבוע יצאתי למסיבה והתחיל איתי מישהו ממש חמוד.. ממש נדלקתי עליו.. החלפנו מספרים והכל.. וכשניפגשנו, הוא סיפר לי שהוא יצא עכשיו ממערכת יחסים של 9 שנים (!!!) הוא בן 26 ואני בת 21 .. הוא אמר לי שהוא לא מחפש עכשיו קשר רציני אבל מצד שני הוא רומז לי כאלה רמיזות שכן מובילות לכיוון של קשר רציני.. הוא מאוד מאוד מבולבל.. הוא די בבלבלות על האקסית שלו למרות שהוא אומר לי שהוא כבר לא אוהב אותה ובכל זאת קשה לו.. אני מבינה אותו ותומכת בו ואומרת לו שלפעמים צריך להיות אגואיסטים ולחשוב רק על עצמנו ולא לפחד על הבני זוג "הננטשים" ולחזור אליהם מתוך רחמים.. השאלה אם אני עושה נכון? איך אני אמורה לפעול בתוך קשר כזה מסובך? כדאי להיכנס לזה בכלל?תודה רבה לך!!!
ד"ר אורן חסון
התחלות קשות
⌄
דיאן יקרה,
את שואלת אותי "מה הסיכוי?", ואני לא יודע אם יעזור לך אם אתן לך מספר של ירידת הסיכוי בגלל הסיטואציה המיוחדת שלו, נגיד ירידת סיכויי ההצלחה ב- 20%, או ב5%, או ב- 70%. אני לא יכול לדעת מה נכון, וגם זה אולי לא כל כך משנה. זו רק התחלה, להתחלות ממילא יש סיכוי נמוך להצלחה (כי רק התחלה אחת לכמה מצליחה באמת), ובמקרה הזה הסיכוי אולי נמוך עוד יותר, כי הוא צריך גם להרגיש מוכן לקשר חדש. ואולי הוא לא צריך. אולי. אבל אם לא תנסי, לא תדעי, ואולי תחמיצי משהו טוב, גם אם אולי צריך יהיה להאבק עליו יותר. אבל חשוב שלא תוותרי על תשומת לב לסימנים מנוגדים. חשוב שתבהירי שאת לא רוצה להיות משחק לא ברור לאורך זמן. וכמו שאמרתי, זו רק התחלה. את עוד לא באמת מכירה אותו. ייתכן מאד שבעוד שבועיים תחשבי שהשקפות העולם שלו נוראות ואיומות, או שהוא מאהב גרוע, או שהוא קולני מדי (או שקט מדי). במילים אחרות: כל ההתחלות קשות...