התחלות מחדש: מיומנויות ודרכים

תאריך פנייה: 26.11.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ליאת
הדלקות
26.11.2014 • 09:36

היי אני בת 23 לאחרונה התחלתי את שנה ב של באוניברסיטה. הייתי תקועה המון זמן על האקס שלי ואף אחד אחר לא עניין אותי. כרגע תפס אותי בעיינים מישהו שממש נדלקתי עליו.. ניסיתי לפתוח איתו שיחות ואף שלחתי לו הודעה .. בכיתה עצמה הוא כן בא ופותח שיחות אומנם שלחתי לו הודעות בקשר ללימודים והוא לא ממש נראה נלהב.. האקס שוב רוצה לחזור לתמונה ואני ממש גאה בעצמי שהפעם אני לא נמסה ממנו.. הוא רק פגע בי כל פעם ולא שווה את זה הקטע הוא שאני כבר לא יודעת איך מתחילים משהו חדש ואם התקשרות כזאת דלה אומרת שהוא לא מעוניין או עדיין לא שם לב .. בכל אופן בכיתה אני לא מראה לן יחס מיוחד כלשהו להפך הולכת ומדברת עם חברים ( בנים) משנה קודמת ויושבת איתם לרוב .. אני יודעת שזה נראה אולי כמו מכתב של ילדה בת 16 אבל ככה אני מרגישה אני המון זמן לא הסתכלתי ולאא עניין אף אחד ואני כבר לא זוכרת ממש מה אמורים לעשות

ד"ר אורן חסון
מיומנויות של התחלה
27.11.2014 • 19:48

ליאת יקרה,
את צודקת. צריך ללמוד מיומנות התחלות מחדש, ומיומנות כזו קשה לאשה כשם שהיא קשה לגבר, אבל הן מיומנויות שונות. הגבר אמור לאזור יותר אומץ כדי להתחיל, וגם לו זה יכול להיות קשה מאד, והאשה בדרך כלל צריכה ללמוד להיות זמינה לו יותר ולהקל עליו את ההתחלה הזו, אם הוא מתקשה בזה. אלו בדרך כלל הקודים, גם אם יש גברים ונשים ששוברים אותם ובהצלחה. יכול להיות שהוא רוצה, ולא בטוח בכלל שאת רוצה. הוא יוכל לראות שאת רוצה דרך קירבה יותר גדולה שלך אליו. אם למרות קירבה משמעותית יותר, ודברים שתעשו ביחד, הוא עדיין לא יעשה דבר, יתכן שצריך יהיה להגדיל את הרמזים, כמו להזמין אותו לארועים, או לטיול, לקפה, ללימודים אצלך עם ארוחה שתכיני, או להליכה או משהו (או אפילו לדאוג שמישהו או מישהי ילחשו על אוזנו שיש לך עניין). ואם גם אז הוא עוד לא יעשה את הצעד, אולי בגלל חוסר תעוזה (וזה יכול לקרות גם לגברים מוצלחים מאד), תצטרכי להיות מפורשת יותר ולומר את מה שאת רוצה. עם הסיכון, שיגיד לך שבעצם הוא לא מעוניין. לכי בשביל המדורג הזה, וראי לאן תגיעי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ליאת
מיומנויות של התחלה
30.11.2014 • 23:46

אני שולחת הודעות והוא לא כל כך מראה נסיונות לפיתוח השיחה.. אני בדרכ שואלת שאלות על לימודים או בנושר הזה והוא לא ממש נראה מעוניין לפתח את השיחה למרות שהוא מגיב בצורה חברותית זה לא מראה על חוסר התעניינות ואי רצון?

ד"ר אורן חסון
לא מראה התעניינות
02.12.2014 • 01:15

ליאת יקרה,
כן, אם את מנסה והוא לא מגיב, זה בהחלט מעיד על זה, או שיש לו חברה (ואולי מכאן נובע חוסר העניין). זה, אם הוא אדם סביר ונורמלי. אלא אם יש לו בעיות תקשורת, ביטחון, או עניינים אחרים שמפריעים לו מסיבות אחרות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083